12.12.2013

Sjukdomar på dagis?

En sak till som oroar mig angående dagisstarten. Kommer Kevin att vara sjuk hela tiden? Nu har han ju varit väldigt frisk när han varit hemma med 3jorn. Det beror kanske mest på att 3jorn inte har släpat Kevin till olika mamma-barnträffar som jag brukade göra. Och det är på både gott och ont. Kevin är inte nu alls van med att umgås med mycket andra barn.

Hur gick det för er? Blev ni sjuka vid dagisstarten?

6 kommenttia :

 1. Vår dotter hade knappt varit sjuk innan hon började dagis vid 1,5-årsålder i januari. Hela januari klarade hon sig, men i februari var hon sjuk nästan hela tiden (det var iofs dom andra barnen också) och vi höll på att bli alldeles förtvivlade av alla vabbdagar. Jag tror att det i slutändan blev så att hon var på dagis kanske åtta dagar under den månaden. Inte konstigt att februari ofta kallas vabruari. I mars lättade det sedan och vi hade bara ett par vabbdagar och sedan var vi hemma följande gång i typ juni.

  VastaaPoista
 2. Alicia har väl inte varit så mycket sjuk varken innan eller efter dagisstart. Snorig och hostig har hon varit till och från sen i höst men det är få dagar vi varit hemma och då har hon varit hängig och haft stegring och det har passat bra för nån av oss att vara hemma då. Det är väl fördelen med att ha skiftesarbete att man kan vara hemma en del dagar utan att vabba.
  Nu har det gått magsjuka i tre omgångar på dagis(inom några veckor) det är inte roligt, man är livrädd att man skall få det själv! Fy! Jag och maken fick det för nån vecka sedan men lillan klarade sig men fick vara hemma från dagis när vi en gång var hemma.

  VastaaPoista
 3. Adde var inte heller alls sjuk före han började i dagis. I början gick det bra men sen i november blev han flunssig och vi fick vara hemma några dagar och den flunssan hänger ännu också kvar. Nu går det magsjuka i dagis men han verkar ha klarat sig undan det (thank god!) och så har de nån grym flunssa med hög feber också nu. Det är nog hela tiden någon som går och hostar och snorar. Det är väl mer regel än undantag att de blir sjuka i början när det är så mycket nya bobbor, men hoppas ni klarar er någonlunda bra och Kevin får vara frisk.

  VastaaPoista
 4. Jepp! Noah har varit sjuk ungefär varannan vecka sedan han började dagis i september. Nåja... Kanske inte så illa men nästan. Värst var då han fick NORO-virus och slutade äta, gick ner i vikt och det blev sjukhusvistelse. Sen så vill ju snoret hänga hela tiden men det brukar ju vara så vid dagisstart. Hoppas på bättre tur för er!

  VastaaPoista
 5. Visst har Linus varit sjuk, men jag trodde nog han skulle vara oftare sjuk än vad han var då han började hos dagmamman! Håller tummarna att ni klarar er bra!

  VastaaPoista
 6. Ohoijaa… det verkar som att man ska vara förberedd på att vabba hela våren. Ugh. Jag hoppas ändå att vi skulle klara oss lindrigt undan.

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!