29.12.2013

Tvättsorteringsamatören

Det finns ju mycket med hushållslära som jag ännu inte kan. Underligt nog fast jag bott så länge borta från min morsa. En av dem är hur man sorterar tvätt. Förr hade jag egentligen inga problem. 3jorn använde mest bara svart och vitt och jag använde lite mer färg men lyckades ändå tvätta rätt.

Nu när Kevin nästan mest har randiga kläder så har jag funderat mycket hur man riktigt ska göra. Ränderna på plaggen är oftast vitt och svart eller rött. Ska man tvätta med ljust eller mörkt då? Eller de röd-vitrandiga med rött… fast då kan de vita ränderna bli ljusröda juh! Och hur vet man att det mörka inte färgar av? Och hur många olika sorters tvätt ska man sortera till? Äääh! Och jag har märkt att många vita ränder blivit gråa eftersom de tvättats med mörkt byk.

Nu har jag hittat något som hjälper mig lite. Färg- och smutssamlare! Genialiskt! Jag tvättade idag en maskin med mörka plagg som hade vita detaljer. En del plagg tvättades för första gången så det lossade mer färg än vanligt. Men all färg fastnade i tyglappen. Igår tvättade jag av Kevins randiga plagg och det samlades ganska mycket färg i lappen då också. Men de vita ränderna var vita. Fantastiskt.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Roligt att du kommenterar!