30.1.2014

Det nya jobbet

Det var någon som undrade om mitt nya jobb. Ja, som om det inte skulle vara nog med en helt ny dagisvardag så har jag också bytt jobb nu i samma veva. Innan jul blev jag erbjuden ett jobb som webbredaktör på x3m.yle.fi för en tid framöver. Jag var tvungen att fundera några dagar innan jag tackade ja. Främst för att jag blev så överraskad men också för att jag var orolig över hur allt det nya ska gå ihop på en gång. Mina fina chefer övertygade mig om att det nog går ihop och det skulle ju ha varit helt idiotiskt att tacka nej. Och jag är så himla glad över denna möjlighet.

När jag gick ut gymnasiet för 14 år sedan så var min stora dröm att bli journalist. Jag sökte till Soc&Kom men blev inte antagen. Sedan studerade jag journalistik/radio/teve i Borgå ett år. Jobbade också på Borgåbladets Ung-redaktion under en termin. Och efter en tid blev jag antagen till Arcadas medianomlinje. Journalistdrömmen förblev eftersom jag var så intresserad av foto och film.

I och med min blogg har jag skrivit mycket. Och jag tycker att det är mycket pga. bloggen som jag utvecklats som skribent. Jag skriver inte perfekt och har fortfarande mycket att lära mig, men skillnaden till 2006 då jag startade bloggen är verkligen stor.

Jag har alltid velat jobba med webb. Jag älskar webben. Jag älskar social media. Så erbjudandet var ju nog årets julklapp för mig. Det blir tungt eftersom tempot är helt annat än det var då jag ännu hade mitt gamla jobb som medieassistent. Det gamla jobbet gick för det mesta på rutin och var också väldigt självständigt.

Jag är ganska yr i huvudet efter de första fyra dagarna och jag har ungefär en miljon saker att lära mig. Tur ändå att jag jobbat lite med x3m.yle.fi tidigare så att inte riktigt allt är nytt. Men det blir nog bra! Dagarna går i ett huj när det finns så mycket att göra men säkert också för att jag jobbar 80% just nu.

Mitt nya arbetsbord vid webbdesken.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Roligt att du kommenterar!