6.1.2014

Ekorrhjulet here we come!

I morgon börjar dagisinskolningen. Jag är nervös. Kevin vet inte att han kommer att få sitt livs största chock snart. Tänk att gå från att vara världens mittpunkt till att vara tvungen att dela på uppmärksamhet och leksaker. Fast jag tror att han kommer att trivas bra efter den första chocken. Han behöver nog redan något mer i aktivitetväg än det han får här hemma.

Allvaret börjar ju först om 2 veckor när mjuklandningsperioden är slut. Vi har tänkt att jag hämtar honom på dagis senast kl. 15 nu i början så det inte blir så långa dagar.

Men hör ni! Har ni några riktigt bra dagisvardagstips att dela med er? Hur får man det att gå ihop med minsta möjliga stress?

Ekorrhjulet here we come!

9 kommenttia :

 1. Den största stressen för mig har varit att hinna få ihop middag till en vettig tid i veckorna. Klockan hinner bli så mycket innan alla ens är hemma och sen ska man ännu kocka. Så jag lagar mycket mat färdigt på kvällen till följande dag så man bara behöver värma när man kommer hem. Annars tycker jag att man kommer ganska bra in i rutinerna efter någon vecka. Särskilt om man vet redan på morgonen vem som hinner söka på dagen. Hos oss funkar det inte så och det är lite jobbigt en del dagar. Lycka till med inskolningen och starten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tack för tipsen! Ska definitivt se till att det ibland finns mat färdigt när vi kommer hem.

   Poista
 2. Lycka till! Jag tycker det går snabbast att lämna på dagis då jag vet att jag har tid att vänta på alla krusiduller kring avklädning och vinkande och handtvätt och vad det kan vara.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ok! Tur att det kommer att vara 3jorn som lämnar på dagis.

   Poista
 3. ligg alltid "ett steg före", förbered så mycket som möjligt med andra ord. ta fram kläderna kvällen innan, både dina och barnets. ha middag färdig i frysen / kylen. försök alltså göra långkok eller veckans mat på söndagar till exempel. och ha några dagar i veckan som du tillåter dig själv att laga lite enklare och snabbare middagsmat; fiskpinnar etc. men puuh, det är hektiskt det kan man inte neka.

  VastaaPoista
 4. Min syrra jobbar på dagis o deras personal rådar föräldrarna att inte sätta på ungarna the latest fashion till dagis. Klä Kevin i sådana kläder som är lätta att få av o på. Personalen byter många blöjor per dag så det är lättare för dem att klä på ungarna o byta kläderna. Dessutom härjar barnen ute o inne så verkkare (eller liknande), t-paita o college räcker bra. Pillifarkkun är urgulliga på barn men tänk på dagistanterna 😉😜

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaaa pillifarkkun på dagis! Det kan ju inte vara bekvämt :D Jo vi har nog sett till att Kevin har mycket bekväma användningskläder nu när han ska till dagis.

   Poista
 5. Vakna före barnet, klä på dig och sminka (och kanske käka smörgås o drick kaffe) före barnet vaknar. Om du nån gång ska föra till dagis, vill säga :) Se till så han vaknar i god tid så det inte blir stressigt på morgonen. Ju äldre barnet blir, desto längre tar morgonproceduren: Det ska ätas själv, kläs på själv (både inne- och utekläder), promeneras till busshållplatsen själv, bråkas själv.... Så, mina tips. Och att gå in i ett annat rum, skrika in i en dyna och långsamt räkna neråt från tio.

  -puva

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!