24.1.2014

En summering av den första dagisveckan

Dags att reflektera på en gångna veckan. Det har faktiskt gått över förväntningarna. Kevin har sovit bra, ätit bra och varit glad och nöjd under dagarna. Hans egenvårdare sa idag att hon tror att hon aldrig haft ett lika lättskött och nöjt skötbarn. Vilket känns konstigt med tanke på hurdan han var här hemma ännu förra veckan.

Det enda problemet som de haft på dagis är att Kevin är livrädd för duschen där de tvättar rumpor efter blöjbyte. Det har inte gått att tvätta honom där. Och jag är inte alls förvånad. Han var ju livrädd för duschen här hemma fram tills ganska nyligen. Hoppas det går över.

Pga. kylan har Kevin varit på gården endast två korta stumpar under veckan. Så där vet jag inte hur han trivs.

Som jag skrev tidigare så har Kevin varit som en annan unge här hemma denna vecka. Mycket gladare och nöjdare. Trött är han ju nog men han somnar ändå inte tidigare eller snabbare på kvällarna. Nu kan jag konstatera att han nog behövde annat än hemmalivet trots sin unga ålder. Jag tror verkligen att han var uttråkad är hemma under den sista tiden.

Nu är det ju möjligt att det ännu kommer bakslag. Men för oss var mjuklandningen tyngre än den riktiga dagisvardagen. Jag tror att Kevin inte tyckte om det att alltid i något skede sa 3jorn hejdå och gick bort. Han visste liksom aldrig när det var dags eftersom det var olika alla dagar. Och på det reagerade han här hemma också, han visste inte när vi skulle fara någonstans. Men nu vet han att 3jorn säger hejdå och sen far han och sedan efter mellanmålet kommer jag och hämtar honom. Mycket klarare för honom.


Och vi föräldrar då? Hur har vi klarat oss? Jag måste ärligt säga att den nya vardagen stressar mig. Att vara tvungen att se till att jag kommer iväg från jobbet i tid och jag har en känsla att jag inte gjort något som jag själv mår bra av under denna vecka. Inte haft tid att träna. Inte träffat vänner. Inte haft egen tid alls. Och ganska lika kommer det ju att vara i fortsättningen. Under denna vecka hade vi ju nog en överrenskommelse om att hela familjen är hemma på kvällarna pga. dagisstarten. Så kanske jag därför känner mig extra insnöad. 

Jag hoppas också att Kevin skulle få en plats på det andra dagiset efter sommaren. Just nu sportar vi med att lämna bilen vid en metrostation över dagen. Eftersom 3jorn inte har bil när han far från jobbet så är han hemma väldigt sent. Han hinner umgås med Kevin i en timme innan det är kvällsrutindags.

Men ja. Dagisläget är det enda vi egentligen kan hoppas att få en ändring på för att få situationen lite bättre. Och se till att boka in egentid för både 3jorn och mig. Men annars är det bara att lära sig leva med detta och inse att så här kommer livet att vara en tid framöver. Det har fört med sig mycket bra saker men samtidigt sätter det en annorlunda press på en. 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Roligt att du kommenterar!