7.1.2014

En summering av Milf2014

Hur gick det med Milf2014 då? Nu är det dags att summera.

Men först, vad är Milf2014 för något? Som jag skrivit i mitt inlägg från januari 2013:
"Milf 2014 handlar om att ta hand om mig själv. Att hitta tillbaka till en kropp jag trivs i. Att vara en bra mamma, en mamma som sköter om min egen hälsa och får krafter av det. Ett år av mässände får vara nog. Jag kan ju inte fortsätta så i all oändlighet."

Jag satte inte några mål om att gå ner en viss mängd kilon eller motionera en viss mängd i veckan. Projektet började sjukt bra och som bonus rasade vikten sanbbt. På våren var jag sjuk i tre omgångar. En av gångerna ledde till att jag låg på sjukhus operationsfärdig. Lite efter all denna sjukdom gick svärfar bort plötsligt och allt i livet ändrade. Jag glömde bort Milf2014. Koncenterade på att min familj skulle överleva och att vardagen gick runt. Sen blev det sommar och jag gav mig själv lov att äta friare. Först närmare jobbstarten började jag motionera igen och tightade till kosten.

Summa summarum. Jag glömde ta hand om mig själv ibland. Trots det känns projektet hyfsat lyckat. Som mest gick jag ner åtta kilo, varav två nu kommit tillbaka. Jag trivs ganska bra i kroppen, mycket bättre än för ett år sedan. Jag känner mig kraftigare och därmed som en bättre mamma. Det jag fortfarande vill jobba med är muskelstyrkan samt konditionen. Det är något som man ska jobba med livet ut, inte bara fram till 2014. Jag har också accepterat att jag är en mamma och att min kropp inte kommer att vara riktigt lika som innan.

Vi har inte heller något godis hemma numera. Inga kex heller. Nästan aldrig någon glass. Då är det lätt att motstå frestelserna, när det inte finns några sådana. Det känns som jag forfarande kunde äta bättre men i och med jobbstarten så äter jag nog mer mångsidigt nu än när jag var hemma. Så det är positivt. Men samtidigt, sitter jag också mer stilla nu och har fått lite problem med det.

Den stora utmaningen för 2014 är att hitta tiden för träning. Jag kommer att hämta Kevin på dagis varje dag så om jag vill träna på jobbets gym så behövs en barnvakt som hämtar honom. Vår kuntopiiri kommer jag inte heller att hinna med om jag inte har fixat en barnvakt. I annat fall måste jag köpa ett gymkort till vårt lokala gym eller träna muskelstyrka hemma. Löpning borde fungera relativt bra om kvällarna bara inspirationen kommer tillbaka. Just nu är jag faktiskt mer taggad att träna muskelstyrka.

Nya utmaningar alltså. Därför fortsätter mitt Milf2014-projekt som förut. Det tog nog inte slut bara för att året byttes.

Det är sjukt bra att skriva in sin träning och vikt i HeiaHeia. Så kan man gå tillbaka och kolla vad man riktigt sysslat med. Ovan ser ni min viktkurva från 2013. Dit for preggokilona.

1 kommentti :

  1. Grattis, fint kämpat! Väldigt inspirerande =).
    Nica

    VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!