2.1.2014

Mineralsmink?

Alltså jag börjar bli så lä på min hud. Min hud var fin medan jag ammade men sen började samma skit igen. Orenheter, riktigt inflammerade finnar och what not. Jag vet inte riktigt om det är något som kräver medicinering, andra hudvårdsprodukter, kosmetologbesök eller något annat. Suck.

Nu tänkte jag ändå att om jag skulle testa med att använda mineralsmink. Det får vara en början. Är det någon av er som använder mineralsmink? Har ni något märke som ni kan rekommendera och som täcker effektivt? Priserna verkar ju variera ganska kraftigt. Och att välja tonen är väl det svåraste. Borde man marschera till Stocka eller Sokos och be dem hjälpa och sedan betala massor för ett puder? Eller beställa från nätet och betala mindre men riskera att det blir fel?


Lily Lolo lär ska ha vara rätt bra fast det är billigt. Många har skrivit att det kanske inte täcker så effektivt. Men de har ett testkit som man kan beställa på nätet så det är ju bra.

BareMinerals har också olika kit men jag har ingen aning om vilken färg jag ska välja.

Har ni tips på andra märken som passar på blandhy? Och ska man ha både en foundation i pulverformat och ett mineralpuder? Mycket att lära sig verkar det som.

17 kommenttia :

 1. Har även lite problem med hyn och svårt att hitta rätt produkter.. Men mejkprodulter har jag nu förtjust mig i Mary Kay. Min kosmetolog sa att BB krämen är rikit skräp för hyn :( tänkte ha ett mary kay party hemma, så om du vill komma är du hjärtligt välkommen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Svårt! Varför är Mary Kay bra och vilka produkter använder du? Smink, rengöring eller kräm? Jag är alltid lite misstänksam till produkter som inte säljs på normalt sätt utan via partyn eller teveshop :D Det är jätte märkligt tycker jag :D

   Poista
 2. http://fi.mschic.com/category/16/baked-mineral-foundation

  Använder bara det här på huden och tvättar bara med Madaras produkter. Har tidigare haft mycket bra hud men pga en medicinering har min hud lidit en hel del senaste året. Reagerar illa på det flesta produkter. Min frisör säljer mschic så jag hade enkelt att hitta min färg genom att jag fick pröva. Lycka till hoppas du hittar det bästa för din hud.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Låter jobbigt! Och tack för tipset. Ska googla vad folk skrivit om Mschic.

   Poista
 3. Jag har haft mycket problem med min hy men lyckats få bukt på det genom en helt hudsminkfri period, hud-detox liksom. Jag skulle därför rekommendera att försöka vara sminkfri så ofta det går, även om det är jobbigt i början att gå ut bland folk med dålig hy så var det min räddning! Sen började jag också använda cliniques tvättkit 1-2-3, alltså ett kit med både tvätt, ansiktsvatten och kräm, två gånger om dagen. Min hy behövde helt en paus från allt smink (satsade istället på ögonen och läpparna under denna period) och en bra och ordentligt rengöring. Nu har jag börjat använda bare minerals starter kit light och hittills verkar det bra. Stockas bare minerals-expedit var sjukt bra hjälp! De är dyra men dryga. Startkittet lär räcka typ ett år och kostar på specpris 79e så helt ok pris ändå. Oj detta blev långt, hoppas du hittar det som passar dig bäst!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jag skulle nog aldrig klara av att gå ut bland folk utan att gömma mig under ett puder eller en foundation :( Jag kan bra lämna bort allt annat smink, men inte det. Men under hemmadagar brukar jag inte sminka mig, tyvärr är de ganska få nuförtiden.

   Dendär Clinique-serien testade jag också för flera år sedan. Men jag minns inte varför jag slutade använda den.

   Poista
 4. Jag använder Lily Lolos smink (foundation, bonzer and highlighter) och Dermalogicas rengöring. Gillar båda. Jag har en hel del av Lily Lolos foundations hemma, beställde teststorlekar då jag började med dem (vill minnas att jag har blondie, candy cane, barely buff, in the buff (som jag själv använder) och popsicle. Av bronzers har jag wakiki och south beach: wakiki är ljuvlig, south beach ganska mörk). Du är välkommen hem till oss o testa foundations om du vill, jag är väldigt mycket hemma de inkommande månaderna i.o.m. vår nya lilla hundvalp.
  Nica

  P.S. Beställer Dermalogica på strawberry.net då man får ca en tredjedel billigare än t.ex. på Stocka. Dermalogica är ganska dyrt så det är värt det!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jag har en bild i mitt huvud av att du har mycket jämnare hy än jag, därför undrar jag om LilyLolo är tillräckligt täckande. Borde säkert bara testa så skulle jag veta... Tack för inbjudan! :)

   Poista
  2. Det kan stämma. Mina hudproblem är närmast torr hud under vintern. Men anyway, vi finns här om du vill testa gratis =).
   Nica

   Poista
  3. Moin, dethär kan intressera dig:
   http://karkkipaiva.indiedays.com/2014/01/05/mineraalipohja-ja-pintakuivuus/

   Nica

   Poista
 5. Säkert skadar inte ett kosmetologbesök, min erfarenhet är bara att de ju representerar ett märke och förstås kommer att rekommendera dom produkter som de själva säljer - vilket inte betyder att man inte kunde hitta något som är precis rätt för en själv! Hudläkare var jag tvungen att besöka under tonåren då inget annat hjälpte. Först var det olika antibiotika och sen sammanlagt två Roaccutan-kurer.... det suger riktigt mycket, hoppas du slipper det eländet och hittar en naturligare väg. Men det finns ju medicinering om det faktiskt inte finns något annat.

  Har också jättefin hud nu då jag är gravid. Så fort jag lämnade bort p-pillren var acnen tillbaka. Hormoner inverkar ju nog på huden också. Det finns ju många sidor med det där, vill man alls använda p-piller eller tycker man det är okej, ska man byta sort osv?

  Sen läste jag det här i Hbl för en tid sen angående Strawberrynet: http://hbl.fi/2013-12-13/542196/gamla-hudkramer-saljs-pa-natet (läs på jobbet så kommer du in gratis :)

  -puva

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jo jag tycker att det känns som att alla professionella ger olika råd! Voi suck!

   Jo jag har redan en gång ätit antibiotika för min hy var i så urdåligt skick när jag kom hem från min utbytesperiod. Minns inte om det hjälpte… Och jag tror nog att min acne kan bero på hormoner, just för att hyn var så bra under graviditeten och amningen. Skumt. Kanske jag bara borde gå till en läkare och be om hjälp.

   Poista
 6. Det är så synd att Sefora int finns i Finland, jag sku annars ha rekommendera att gå dit och be dom rekommendera något bra. Om du är påväg någonstans var det finns Sefora (nuförtiden även i Sthlm, fast knappast jenkkipris där) så passa på och fråga då (I jenkkinä va de t.ex. bara två dollar dyrare för lancomes mascara än tax free prisen på flygfältet).

  Jag sku satsa på att gå till Stockman Beauty eller nån kosmetolog för om du hittar en serie som passar dig så slipper du sen stressa för det. Men skippa Strawberry.net, det är inte övervakat och det finns massvis med artiklar på nätet om hur det säljs för gamla produkter , t.o.m. HBL skrev om det nyligen (http://hbl.fi/2013-12-13/542196/gamla-hudkramer-saljs-pa-natet) och det är knappast bra för problem hy! Eller så e det bara jag som är paranoid ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jo borde nog marschera någonstans och få personlig service. Det känns också lite tuuripeliä. Senast frågade jag på apoteket och där rekommenderade de att jag skulle använda baskrämer i ansiktet. Nu just läste jag att man inte borde använda baskrämer eftersom dom inte är så näringsrika. Voi suck. Vad ska man tro på?

   Poista
 7. Rekommenderar Dermoshop.fi!

  VastaaPoista
 8. Åh, härligt att höra att någon annan lider av samma problem som jag! Eller inte härligt på det sättet, men skönt att höra att man inte är ensam. Jag har lidit av hemsk vuxenacne efter att jag slutade med p-pillren. Det kändes på något sätt så nolot att vara nästan 30 och ha en hy som en 13-åring. Och när jag dessutom aldrig lidit av acne som ung, hade finnar ibland, en här och en annan där. Jag har också haft svårt att hitta en foundation som täcker tillräckligt, tycker det alltid blir något rött som skiner igenom eller i alla fall ser huden ojämn och skrovlig ut. Pust! :( Inte en chans att jag skulle gå ut bland folk (på jobb eller ut på stan) utan foundation (till matbutiken kan jag nog gå utan smink)! Nu har jag använt Make Up Stores någon sorts täckfärg, punaisuuden peittäjä, ovanpå min foundation och den har fungerat helt bra. Vet dock inte hur bra det är för huden... En tid använde jag Dermalogicas rengöringsprodukter och tycker de var jättebra. De är bara ganska dyra, så har inte köpt dem på länge. Men nu börjar min hud vara så dålig igen så vet inte riktigt vad jag skall göra. Om man bara kunde få den hyn man hade under graviditeterna! :) Men p-piller (eller andra hormonaliska preventivmedel) vägrar jag röra mera!

  Ja, och så åt jag en antibiotikakur och fick någon sorts antibiotikasalva för finnarna en gång. Tycker inte de hjälpte något. Salvan torkade bara ut huden jättemycket och förstörde några dynvar när salvan blekte färgerna (låter inte så hälsosamt). Läkaren talade om Roaccutan som ett andra alternativ, men det vägrar jag prova på. Under högstadietiden var det några i vår vänskapskrets, som använde det och de fick helt hemska biverkningar, både psykiska och fysiska och nu har min halvbror varit sjukledig hela december och inte kunnat gå, och nu i januari har han kunnat börja gå med kryckor korta sträckor. Bara för att han började med Roaccutan-kuren (slutade nog den sen när han fick så hemska muskel- och ledvärk).

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!