8.1.2014

Mjuklandningsdag 2

Det är ganska svårt för mig att blogga om dagismjuklandningen när jag inte själv är med. Men vad jag hörde så tyckte Kevin inte alls om att vara ute på gården idag. No wonder. Det typ ösregnade. Vi har inte brukat vara ute om det regnar. Duggregn är okej men inte ordentligt regn. Så han hade varit lite staki och ville vara i 3jorns famn för det mesta.

Inne verkade han trivas men han sökte sig nog lite till sidan om av hösslet, precis som han alltid gjort.

Imorgon ska han äta för första gången på dagiset. Lunch blir det. Lite lustigt är det att 3jorn måste ta med lunch åt Kevin. Han får inget från dagiset eftersom han är inskriven först fr.o.m. nästa måndag. Tänk nu, en liten barnportion. Hmpf. Nå, vi roudar mat med oss.

3 kommenttia :

 1. Det är ju nog lite sjukt system! Jag menar.. De andra barnen kan tex. säkert bli och fundera då han har skild mat.. Varför det inte "duger" med sån mat som de äter. Då jag praktiserade på ett dagis för x antal år sedan gick jag på sträng galldiet. Då åt jag först med dem, men en del barn blev hemskt fundersamma och några tänkte börja vägra äta sin mat.. pga att jag inte åt samma som dem. Så jag fick sen börja gå skilt och äta. Iofs så är det ju bara tillfälligt, men ändå! Hmm

  VastaaPoista
 2. Här på den orten jag bor, så har barnet rätt till en måltid,en gång under dagismjuklandningen. Men här är också dagismjuklandningen 1-3ggr (max ett par timmar per gång).
  Det att er son äter en gång en annan mat, än de andra små gör nog inget. Mat som mat (sålänge nån inte äter pizza o nån annan soppa typ).
  Barnen skall få lära sig att alla inte kan äta samma mat, tex pga allergier, dieter etc. Då jag jobbade på dagis, åt jag egen mat pga en sjukdom ( köket tyckte det var för tungt med en diet till), något enstaka barn på lilla sidan ( barn mellan 1-3år) frågade kanske vad är det? men då man sakligt berättar att man inte kan äta samma som dem, så är det ok. Fast på endel platser hamnar man äta i kafferummet i gömman nån timme senare typ o det är nog inte så trevligt...

  Nåväl. Hoppas kevin börjar trivas där och allt börjar gå bra :)

  VastaaPoista
 3. Vad underligt! Max åt igår redan lunch på dagis och idag lunch och mellanmål, det kommer han att göra resten av veckan också även om inskrivningen är först på måndag. JAG måste ta egen mat till mig men Max äter med de andra..

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!