25.1.2014

Till bords

Hörni! I vilken ålder har era barn varit när ni skippat Tripp Trappens babyset? Kevin fick nämligen idag flytta till matbordet. Det är kul att ha honom vid samma bord, tidigare satt han ju en bit ifrån med sin Playtray. Men det känns som att den tiden är över nu. 

Kevin fick idag för första gången rita här hemma. Han satt säkert en halv timme fullt koncentrerad. När han ritade så testade vi att han satt utan babysetet. Men det kändes som att han gled ner från stolen. Eller kanske det bara är vi som är hysse och rädda att han ska slå sig. PS. Vitsi det var roligt att rita tillsammans med honom. 

13 kommenttia :

 1. Något tag efter 1,5k år skippade vi nog babysetet. Tyckte det var bekvämare att hon själv kunde klättra upp i stolen. I början var det kanske lite vingligt men snabbt lärde hon sig och nu vid dryga 2 är det absolut inga problem.

  VastaaPoista
 2. Bloggläsare26.1.2014 13.46

  Vi har också babysetet kvar, men jag har nyligen skjutit fram skivan hon sitter på (man bara lossar lite på "skruvarna") och flyttat ner fotstödet en "våning", de är ju så mycket längre nu och sitter säkrare. Har varit fint att läsa om dagisstarten och grattis till nya utmaningar! Inspirerande! Kram!

  VastaaPoista
 3. Typ vid två skippade vi bågen. Fram tills dess rymdes hon bra i och kunde klättra upp själv trots den. Och efter att vi tog bort den lärde hon sig snabbt att klättra upp också utan, men de första två månaderna ramlade hon ner från stolen några gånger. Nu vid två och ett halvt är det inte några problem som helst.

  VastaaPoista
 4. Det där underlägget måsta jag googla mig fram till direkt ;) Måste ju underlätta vardagen enormt om man inte behöver gnugga av bordet hela tiden?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jo det är Stokkes Table Top. Inte skulle vi ha köpt det om vi inte skulle ha ett helt nytt matbord. Kändes som en bra investering. Men Playtrayn var helt suverän för honom att äta och klotta på, alltså borde tom man lägger fast i stolen.

   Poista
 5. Elliot har ju alltid varit rätt lång så redan på sommaren skippade vi baby-settet. Hade ibalnd playtrayn framför men tyckte om att ha honom vi bordet då vi alltid äter samtidigt. Har "valjaat" på åt honom då han sitter och upp slipper han ju galant och ner också- nu när jag inte sätter valjaat på så kan han själv villa ha dem och påminna mig.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa jo Kevin är också helt kär i sina valjaat. Vi brukar kalla dem för racerbälte :P

   Poista
 6. Det är just det att han skulle villa klättra upp själv men det är ganska mycket jobbigare när babysetet är fastsatt. Han ryms nog helt bra i babysetet så på det viset är det ingen hätä med det hela. Men det skulle vara kul om han kunde klättra själv.

  VastaaPoista
 7. Vår lilla busunge som är lika gammal som Kevin har aldrig haft varken ett babyset eller playtray till sin Stokke. I början hade vi en tjockare handduk runt henne så att hon hölls upprätt men på ett par månader lärde hon sig sitta utan stöd på golvet också så då fick hon sitta själv med bara bågen framför. Snabbt lärde hon sig att stiga upp i stolen också men har aldrig (ännu) fallit ner. Snällt står hon där tills man tar henne när hon har ätit/ritat klart. Förra veckan lärde hon sig dessutom att klättra upp själv och det är ju praktiskt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aaah jag trodde först att ni haft henne och sitta där utan båge när du skrev att ni inte haft babyset. Och så undrade jag att hur en så liten kan hållas på stolen då :D Men du nämnde en båge så jag antar att den hållit henne där. Jo det skulle vara skönt om Kevin kunde klättra upp själv. Han försöker nämligen nu göra det men det är ju lite svårare när bågen blir i vägen.

   Poista
  2. Bågen har nog alltid varit med, det är den nog ännu :) Den tar hon tag i och stiger så fint över med fötterna. Men visst är jag rädd för att hon ska falla så jag står nog alltid precis bredvid, beredd på att ta i henne.

   Poista
  3. Jo jag har hört om många som klarar av att klättra över bågen. Kevin har aldrig varit en som skulle klättra mycket (som tur) så det verkar lite svårt (och farligt) när han ska ta sig över bågen.

   Poista
 8. Jag kommer faktiskt inte ihåg när vi tog bort babysettet av sonen, tycker han har suttit utan det för alltid :) Men det måste nog ha varit mellan 1 och 1,5 år som han var för barnen hade börjat på dagis då och till en början satt han i babystol på dagis men vägrade det senare när han fick sitta i "större barns stol" här hemma. Dottern var kanske lite äldre innan vi tog bort babysettet, hon var mycket spinkigare än sonen och klättrade upp överallt utan problem, så hon fixade sittandet själv trots babysettet :D Vi använde också valjaat för man kunde inte vända ryggen åt henne utan att hon klättrade någonstans. Sonen behövde inte valjaat så mycket, han stod bara upp i stolen, men klättrade ganska sällan.

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!