11.1.2014

Tips: Find My Phone

De av er som äger en iPhone men inte ännu har laddat ner och aktiverat Find My Phone-appen, gör det nu! Idag var den guld värd.

3jorns iPhone var nämligen mystiskt försvunnen. Vi letade och letade. Ringde till den men vibrationerna hördes inte någonstans här hemma. Sedan gick han in via iPaden (går också att gå in via datorn) och kollade på kartan att telefonen fanns här på vår adress. Vilken lättnad.

Då märkte han att man kunde på distans sätta telefonen att spela upp en signal. Han gjorde det och vi hörde att ljudet kom från vardagsrummet. Men fast vi hörde ljudet så tänkte vi inte hitta telefonen. Den hade hamnat in i en springa i soffan, nästan omöjlig att se eller få ut därifrån.

Om 3jorn inte skulle ha haft appen skulle vi nog ha trott att han hade tappat telefonen på vägen hem från dagiset. Vi skulle aldrig ha hittat den eftersom vi inte hörde att den vibrerade då vi ringde till den. Ja och om man har en liten en som brukar gömma ens telefon så är detta en sjukt bra app, det tar kortare tid att leta.

Det går också att på distans att skicka ett meddelande till telefonen och man kan radera hela telefonens minne. Dagens teknologi alltså! Amazing.

1 kommentti :

  1. Vilken fenomenal app! :) Måste genast kolla upp om motsvarande finns till Android..

    VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!