26.1.2014

Torr vinterhud


Kevin har egentligen aldrig haft några problem med sin hud. Några gånger har han haft lite värre blöjeksem men det har gått snabbt över. Vi har inte använt just någo hudvårdsprodukter eller tvålar på honom eftersom det inte har varit något behov av det. Han har blivit ren av bara vatten och vi har sparat hans hud från kemikalier.

Nu när det har varit såhär kallt så har han plötsligt fått helt jätte torr hud på armar, ben och kinder. Jag hoppas verkligen att han inte har ärvt min atopiska hud. Vi har smörjat honom med Aqualan och Bebanthen men ännu har det inte hjälpt. Tråkigt. Jag tror vi ska börja sätta lite babyolja i badvattnet också.

10 kommenttia :

 1. Vår lillkille har också fått torr hud nu, han har aldrig haft problem med huden förut. Jag har använt röd bepanthen, ceridal-olja eller sheasmör (heter det så på svenska, sheavoi?), och det har fungerat bra på hans hud.

  VastaaPoista
 2. Rekommenderar också Shea Butter, karitevoi på finska. Jag använder det som skydd mot kyla på den lille.

  VastaaPoista
 3. Micaela, hoppas bara du inte sätter på av krämen innan ni går ut? Man ska smörja efteråt så inte kinderna förfryser!
  Jag säger bara lycka till! Vi har använt tusen och en olika krämer under dessa år. I år har jag fallit för bivaxolja, som egentligen väl ska användas som läppfett men vi har satt av den på de riktigt torra ställena också. Dendär Sheabutter tror jag jag ska gå och inhandla till nästa då då problemet efter några års paus verkar vara illa igen på vår mellanson. Naturprodukter är endå det jag förespråkar, smörjorna från apoteket har jag inte riktigt tro för..det går åt så många många kilon av dem i året för min man. :/

  VastaaPoista
 4. Vi har också samma problem nu när det är kallt. Kinderna och händerna är värst. Jag köpte Weleda wind and weather cream som vi smörjer kinderna med före vi går ut när det är riktigt kallt. Sen har vi smörjat med en massa olika salvor på kvällarna men den bästa är Dermosil Extra, nu börjar huden äntligen vara bättre.

  VastaaPoista
 5. Vi har samma problem nu när det är kallt, händerna och kinderna är värst. När det är riktigt kallt smörjer vi kinderna med Weleda wind and weather cream när vi går ut. Sen har vi smörjt med en massa olika salvor på kvällarna men den som funkar bäst är Dermosils Extra, nu börjar huden äntligen vara bättre.

  VastaaPoista
 6. Det sägs bara att man inte ska smörja innan man går ut, inte ens med dedär utan vatten. För de klämmer ner de små håren på kinderna som reagerar på kylan och varnar en. Så kinderna förfryser under krämen, men man märker inte det då smörjan lurar en.
  Jag har använt at w&w creamen efteråt, och annors bara, den är ju också skön. :)

  VastaaPoista
 7. Weleda baby har bra kräm och olja, både tunnare och fetare och de har funkat jättebra på barnets torra hud. Jag körde först i många år med bassalvor tills jag börja läsa om parabener och tillsatser och annat otrevligt och då sökte jag snabbt alternativ. De kostar ju lite mera men om man använder de några månader på vintern så är kostnaden inte så hög. Finns på nätbutiker men också tex i Kampens mamas (heter den nu månne så?! Låter konstigt). Vi brukar alltid smörja in på kvällen efter kvällstvätten.

  VastaaPoista
 8. Jag har använt Weledas väder&vind -salva till båda barnen - men man ska smörja i god tid innan man går ut, typ en timme före. Och så har jag alltid satt en skvätt vanlig olivolja i badet, plus nuförtiden smörjer jag in kroppen efteråt med kokosfett, det tycks sugas in ganska bra. Och inga konstiga kemikaliegojs.

  VastaaPoista
 9. The body shop har en kakao-stick som är jätte bra för torra frasiga ställen. Och om det tröstar ens lite så har båda mina haft jätte torra kinder upp till ca tre års ålder, men sen har dom blivit bättre. Nu behöver dom bara sporadiskt salva på vintern

  VastaaPoista
 10. Oj tack för alla era tips!
  Jo, jag har också läst en del om kemikalier och skulle gärna smörja in Kevin med något som har så lite skit i sig som möjligt. Måste kolla Weledas utbud!

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!