11.1.2014

Träningstiden

Ni andra som lever i en dagisvardag och tränar relativt aktivt, hur hinner ni? Tränar ni sent på kvällen efter att barnet lagt sig? Eller innan jobbet? Eller tränar ni hemma? Har ni vissa insatta träningstider så att ni får träna turvis (när hinner man ha familjetid?)? Eller hur får ni det att gå ihop?

Jag har tänkt att löpandet är relativt lätt att pussla in, i synnerhet sen då kvällarna blir trevligare och ljusare. Men gymmet, när ska man hinna dit?

Igår var jag på kuntopiiri och ännu nästa vecka har jag tid att gå på jobbets gym eftersom jag inte ännu då ska hämta Kevin från dagis. Men sen då?

5 kommenttia :

 1. Jag tränade ett tag en halvtimme under lunchen, men slutade då jag började känna mig utanför eftersom alla andra lunchade tillsammans som vanligt. Nu joggar jag mest, och kör youtube-träningsvideor på typ en halvtimme tidigt på morgonen eller då barnet lagt sig.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Det är just det. Jag är ju ingen morgonmänniska så det är helt uteslutet att jag skulle träna på morgonen. Och sen när Kevin sover så är jag så himla trött och vill bara vila. Svårt! Det ultimatas kulle nog vara att träna tidig kväll. Får se om det gr att fixa.

   Poista
 2. Jag tränar ca 12 timmar i veckan, främst löpning (ca 100km i veckan). Jag jobbar vanligen 7-15 och springer både till och från jobbet. Min man jobbar alla kvällar. På dagarna jobbar han också några timmar och hinner träna själv. Vi har ändå fördelen att han har möjlighet att föra pojkarna 9 och söka dem 15. Om kvällarna är jag ensam med pojkarna, och kör dem till hobbyn de kvällarna de har sådana. 1-2 kvällar i veckan är vi dåda bortta (jag drar maratonskola och kuntopiiri), då brukar någon av våra mammor barnvakta. Då pojkarna sover gör jag lite muskelstyrka hemma. På veckosluten tränar jag vanligtvis på förmiddagarna, min man på eftermiddagarna. Familjetid har vi på veckosluten på kvällarna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. WAU jag lyfter hatten till dig! ATt du liksom hinner träna så mycket. Nå, nog hinner man väl om man riktigt vill :)

   Poista
 3. För mig med skiftesjobb var det ganska enkelt, då jag hade kvällstur for Amanda till dagis till kl.10 för att hinna vara med lite före de äter lunch, så då for jag till gymmet. Nu som tvåbarns hemmamamma (för tillfället) har jag köpt begagnat olika redskap b.la tyngder, crosstrainer - som jag använder då barnen lagt sig.

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!