21.2.2014

Dagisnewbiemorsa

Alltså jag hade nog aldrig hört ordet galonbyxor innan Kevin började på dagis. Kurabyxor hette det i min barndom. 

Nå, men på tal om galooooonbyxor. Jag undrade i förrgår att varför Kevins galonbyxor var så smutsiga. Liksom jämfört med alla andras. Glömde tanken och kom ihåg den senare på kvällen. Plötsligt fick jag en minnesbild av att jag hade läst någonstans att galonkläderna ska tas hem varje fredag för tvätt. Oops. Kevins har aldrig varit i tvätten. 

Nå, igår tvättade jag dem. Duktig morsa. 

5 kommenttia :

 1. Det var i tiderna en överraskning för mig också, att man skall tvätta barnens kurabyxor. Men nu då pojkarna är ca 4 och 6 år, så ärligt talat så tvättar vi dem (kurabyxorna, inte pojkarna ;) sällan. Kanske sköljer av det värsta. Månne dagispersonalen tycker vi är hemska..,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa jag tänkte också att det räcker med att skölja. Men tydligen inte :)

   Poista
 2. i Sverige pratar man om galonkläder men det hiffa jag inte heller direkt för jag ha alltid prata om kurakläder och trodde man sa regnkläder i Sverige..märkligt ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jo det är nog ett lustigt namn för regnkläder.

   Poista
 3. Ja inte faller det sig helt naturligt för personalen heller, men för att barnen ska lära sig korrekt svenska så har man riktigt blivit ombedd att tala om galonkläder (fast jag tycker jag låter totalt löjlig då jag säger det om kurakläder!. :D )

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!