16.2.2014

Första febern

Vi kanske har fått en förklaring till gårdagens mysande. Vi hade en dålig natt (länge sedan senast) och idag efter dagssömnen var Kevin jätte varm. Så nu har han sin första feber ever. Jag vet bara inte riktigt hur mycket feber han har eftersom jag tyckte det var löjligt dyrt (50 euro) med en ordentlig mätare som man kan mäta tempen från örat. Har försökt mäta med en vanlig digital mätare under armen.

Efter dagssömnen hängde han och jag i soffan i fyra timmar. Vi tittade på In The Night Garden, Planes och Teletubbies. De som känner Kevin vet hur underligt det är, att han bara hänger i soffan. Mycket konstigt att bara vara. 3jorn var på fotokeikka och det blev Mäkkenmat när han kom hem. Vi orkade inte börja steka våra biffar och klockan var ganska mycket.

Nu hoppas jag verkligen att detta går över snabbt. Han är så himla staki och vi skulle inte ha tid för detta nu. Fast hellre nu än om en vecka när 3jorn är på arbetsresa.

7 kommenttia :

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Här mäter vi via rumppan. Hoppas han kryar på sej fort! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jag tycker inte det låter så kul att mäta från rumpan :( Kanske jag själv har traumor av suppon från min barndom :P

   Poista
 3. Hos oss är det tredje dagen feber för minstingen idag. Jag har mätt under armen, litar nog mer på en sådan mätare än en som mäter i örat. Men finns säkert olika bra, förstås. I rumpan kan man också mäta. Ring 10023 ifall du funderar på medicinering och sånt. Och försök få honom att dricka. Här har det varit jaffa och chips som är det enda som har dugit. Sköt om er, det går nog över fastän det är tungt att vara orolig.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Det står bara överallt att man inte ska mäta under armen på så här små… int vet jag sen. Kevin åt endast russin och cheerios igår.

   Poista
 4. Vi mäter nog t.o.m. på bb under armen. Man får ungefärlig temp och kan räkna med att det är en halv grad varmare ifallman mäter i ändtarmen. Jag har barnet i famnen och ser till att få termometern så högt som möjligt i armhålan. Sedan håller jag i armen med ena handen och termometern med den andra medan vi ser på tv eller sjunger eller något. För länge sedan har jag testat att mäta både armhåla och rumpa och det stämmer ganska bra att det är en halv grad skillnad. Hoppas nu Kevin skulle bli bra! E är feberfri idag.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oj bra att veta! Jag mäter nog hellre från armhålan!

   Poista

Roligt att du kommenterar!