23.2.2014

Maximerad effektivitet

Jag har alltid varit en ganska effektiv person. Men efter att jag blev morsa så har nog effektiviteten fördubblas. Det är sällan jag har ro att bara vara och ofta gör jag flera saker på en gång. Som t.ex. om jag ska gå från ena ändan av lägenheten till den andra så tar jag samtidigt saker med som kan ställas på sina platser på vägen. Typ.

Under tiden som jag varit ensam under denna helg har jag:
Handlat mat
Shoppat kläder
Varit till biblioteket
Ordnat Kevins garderob
Ställt saker på sina platser
Surfat på nätet
Lyssnat på ett avsnitt av Pappapodden
Färgat håret
Tvättat handdukar
Gjort en ny liten tavla till Kevins rum
Läst Mama
Sett två avsnitt House of cards
Ätit frukost i sängen
Lagat min första kållåda
Åkt in till stan och suttit på Santa Fé i tre timmar med en vän
Sett på Melodifestivalen
Dammsugit
Moppat golvet
Sovit en 10 timmars nattsömn

Visst skulle det vara skönt att ibland kunna skita i olika måsten och bara vara. Och nog hann jag också bara vara denna helg, men sablar vad mycket man hinner med när man är ensam. Och så vet jag ju att vissa saker som jag gjort under helgen underlättar den kommande veckan. Bra så!

Har ni andra blivit mer effektiva efter att ni blev föräldrar?

Dyrbara tre timmar med denna brud.

Mellomys.

3 kommenttia :

 1. Vad använder du för hårfärg? Det är evigheter sen jag färgat själv och nu skulle jag vara sugen på att blondera själv igen. Det är så svårt att få det bra tycker jag men du lyckas ju :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jag brukar använda lite olika. Använde någon som hette Garnier Luonnolliset Sävyt ganska länge men nu har jag använt Oilia. Jag har typ aldrig färgar i frissan, tycker det är helt lätt när man alltid färgar samma färg. Lite ojämnt blev färgen nog nu senast men det fixar väl sig senast sen när jag färgar nästa gång :P

   Poista
 2. Jag har minnsann inte blivit effektivare sen jag blev förälder, tyvärr. Jag har aldrig varit effektiv och det grämer mig för mina syskon får massor gjort i ett naffs och min mamma likaså. Om det nu inte klassas som effektiv tidsanvändning att läsa bloggar medan man ammar, så gör jag i alla fall det. Visserligen kunde jag vara effektivare och göra något som man sku ha nytta av, typ veckans inköpslista.

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!