26.2.2014

Mjuklandning vol 2, dag 1

Första dagen på nya dagiset gick bra. Gillar verkligen läget, så centralt! Men jag märkte nog skillnaden till gamla dagiset. Detta är mycket större. Nå, hela komplexet är ju stort med dagis, förskola, lågstadie och ungdomsgård. Ifall vi fortsätter bo i denna förort en lång tid så kommer Kevin att vara 12-13 år när han kommer bort från stället. Men jag ser det enbart som en positiv sak. 

Båda dagisgrupperna har samma ingång så det blir lite hössligare. På gamla dagiset hade de ju skilda dörrar. I de mindre barnens grupp finns 17 barn, många som fyllt 3 och inte rymmats i den äldre gruppen. Därför är de så många. 12 var de visst på gamla dagiset. 

Kevins egenvårdare var trevlig och de verkade bonda direkt. Det var kul. Jag var med och lekte en stund men sedan for jag iväg för 45 minuter när de åt lunch. Kevin åt två portioner igen. Han grät inte ens fast jag lämnade honom på ett främmande ställe. Vinkade bara glatt. 

Lite konfunderad var han till en början men sedan började han utforska gården på egen hand. Han var nog också fundersam när vi skulle fara iväg innan dagsvilan. Han sover här hemma idag. 
Imorgon är tanken att han både ska äta och sova där. Utan mig. Det blir spännande. 

1 kommentti :

  1. Spännande med nytt dagis! Som jag tidigare nämnde, så är ju min systers son i samma dagis, vet inte om han är redan i större gruppen, han är 3 år. Men i varje fall verkar det som ett bra dagis!

    VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!