12.2.2014

Nya tänder

Jag har nog lite funderat på att Kevin är över 1,5 år gammal och endast har 8 tänder. När kommer resten liksom? Men idag märkte jag att det ju nog har spruckit fram nya tänder längre bak i munnen, åtminstone två stycken bongade jag. Jag hade hållit utkik där framme i munnen men tydligen kommer dom först där bak. Och så är det inte hemskt lätt att se in i munnen heller.

Nu vet jag inte riktigt hur jag borde skriva in de nya tänderna i rådgivningskortet. Jag vet ju inte hur många tänder som ska komma i det tomma mellanrummet. Och idag har han betett sig som om han hade ont i munnen så kanske det är många på väg nu.

Ikväll envisades han med att gå klädd i sina nya fina kurahandskar.

2 kommenttia :

  1. Vår A fick sina tänder i precis samma ordning. Först hade han fyra framtänder både uppe och nere och sen kom första kindtanden på alla fyra ställen. Jag hade väntat mig att höntänderna skulle komma före men de har inte ännu heller kommit. Hur många tänder ska de ens få? :D

    VastaaPoista
  2. Tandläkaren15.2.2014 20.38

    Tjugo mjölktänder får de. Alla brukar ha kommit vid ca 2,5 årsålder. De bakersta kindtänderna (mjölkfemmorna) brukar komma sist, mjölkfyrorna ( de första kindtänderna ) har då oftast varit frambrutna ett bra tag.

    VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!