26.3.2014

Min Groundhog Day

Vet ni filmen Groundhog Day? Mannen vaknar upp till exakt samma dag varje dag. Så känns mitt liv just nu. Det är minuttidtabell i livet liksom. Det är egentligen inget fel på det men tänk om man någon gång skulle få göra något lite annorlunda. Och allt som avviker från den normala dagen känns ofantligt lyxigt. Bara t.ex. det att man går via caféet och köper en latte på hemvägen från dagis. Eller det att man har något extra program efter dagishämtning. Synd att jag inte mer har några mammalediga kompisar här i närheten som man kunde hänga med.

Så här ser det ut:

6:20 Ringer min klocka. Jag svär och stänger av den. Jag hinner inte snooza om jag vill duscha. Duschar, klär på mig kläderna som jag färdigt placerat i badrummet kvällen innan och sminkar mig. Tar med frukost från kylskåpet. Går ut.

7:10 Bussen anländer. Exakt samma människor på hållplatsen varje dag.

7:20 Metron åker iväg. Jag går in i exakt samma vagn varje dag. Den vagnen som stannar närmast rulltrapporna på Järnvägstorget. Många andra sitter i den vagnen varje morgon. Jag bläddrar igen samma sidor på nätet som varje morgon.

7:44 Tåget avgår från stan. Ibland har jag köpt en kaffe från Ärrän. Exakt samma tidningsutdelare står alltid på exakt samma ställe.

7:55 Stiger in på redaktionen. Hälsar på samma vakt varje morgon. 

8:00 Jobbar jobbar jobbar.

14:00 Rusa iväg från jobbet

14:10 Bussen anländer. Exakt samma människor står också på den här hållplatsen dagligen. Under bussfärden försöker jag låta bli att bläddra på telefonen. Stirrar ut och tror mig meditera. Blir sömnig som fan.

14:45 Metron från Hertonäs avgår. Sitter alltid i samma vagn. Igen.

14:55 Stiger in på dagis där Kevin ofta ännu sitter i mellisbordet. Jag klär på honom och så far vi iväg. Antingen tar vi bussen eller då promenerar vi. Beror på vädret och humöret. Ofta stannar vi också ute till lite före kl. 16.

16:00 Börja förbereda middag. Ät.

17:00 3jorn kommer hem och familjebuset börjar.

19:00 Kevins kvällsmål, tandtvätt och blöjbyte. Läsa saga och i säng.

20:00 Kevin har oftast somnat senast nu. Jag intar zombiemode i soffan. Slötittar på någon skit från teven och surfar. Äter kvällsmål. Förbereder nästa dags kläder. Svär när jag plötsligt märker att klockan är massor.

22:00 Försöker vara i säng.

23:00 Borde sova. Vrider mig. Måste kissa.

00:00 Svär. Jag kommer att vara så sömnig imorgon igen. Vrider mig. Tror mig måsta kissa. Gör det för säkerhets skull.

01:00 Jag har somnat. Kanske. Först har jag sparkat min snarkande make en stund.

05:00 Vaknar med ett ryck. Är yr. Märker att jag ännu får sova. Somnar ändå inte in ordentligt.

6:20 Ringer min klocka. Jag svär och stänger av den. Jag hinner inte snooza om jag vill duscha. Duschar, klär på mig kläderna som jag färdigt placerat i badrummet och sminkar mig. Går ut.


Och sedan kan man börja läsa listan från början. 

Man kan väl säga att jag lever ett väldigt regelbundet liv. Vilket såklart är bra i det stora hela. Visst åker vi ibland på kvällarna någonstans, men det finns inte så mycket tid. Borde väl försöka satsa på spontanitet på veckosluten istället, om rutinbebisen bara växer lite så kan det ju t.o.m. fungera. Jag inbillar mig också att jag kommer att ha mer energi om kvällarna när våren och sommaren kommer. Pfff, vi får väl se. Om jag fortsätter sova som en kratta så kommer jag nog inte att ha någon energi alls.  Återstår att se.

6 kommenttia :

 1. Hej, läser din blogg regelbundet och tänker ofta hur mycket skoj och fritid du har i ditt liv, fester, brunchar, konserter, kompishäng mm. Jämfört med mej åtminstone. Men du tycks int själv tycka det. :)

  Pröva läsa något väldigt tråkigt före du ska gå och lägga dej. Det brukar hjälpa. Stäng av mobilen (och alla andra elektriska grejs) eller lägg på flightmode om du har bredvid sängen . Har prövat det en tid och tycker jag sover bättre och flera timmar i sträck nu.

  http://www.mutsiavautuu.com/2014/03/unikaverina-sateileva-puhelin.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii jo jag har nog alltid varit den som haft fart och fläng och inte haft tålamod att sitta hemma och uggla. Så allt detdär extra gör att jag klarar den vanliga vardagen bättre. Jag är en människa som behöver det och har också lyxen att ibland kunna fara och göra mina egna grejs. Jag menade inte alls att det är något fel på det att livet är som det är. Jag bara insåg en dag att jag gör allt exakt samma tid varje dag. Det har aldrig varit så i mitt liv tidigare. Samtidigt väntar jag på att Kevins yrväder-fas ska gå över så att vi kunde göra mera grejs hela familjen tillsammans. Och det blir bättre hela tiden. Förr hade jag inte alls nerver att fara med Kevin någonstans men han förstår hela tiden mer vilket gör det lättare.

   Hah jag läste också detdär inlägget för någon dag sedan och tänkte att jag borde sätta telefonen i flightmode. Gjorde det sen aldrig för jag var osäker på om min väckarklocksapp skulle fungera. Måste testa idag! :)

   Poista
 2. Haha, låter nästan exakt som mina dagar... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee vad roligt att andra också lever lika :D

   Poista
 3. Din sömn låter nästan exakt som min! Just detdär att somna, snarkande man och att vakna mitt i natten. Senaste tiden har jag sovit uruselt, istället för att sova djupt, sover jag i små etapper, sjukt störande. Och så har ju Isla börjat vakna tidigare, aaargh. Fast inte så tidigt som du måste vakna...

  VastaaPoista
 4. En jätte-enkel grej funkade när jag hade JUST samma problem med att sova! Jag började sakta räkna. Bara räkna. Ett, två, tre, fyra....... Märkte på morgonen att jag nog hade somnat även denna kväll ;) Annars kan det vara det att din hjärna inte hinner stanna upp o börja processa vad som hänt under dagen, du har för mycket att tänka på när du ska sova. Tankarna bara virvlar runt.

  Inte för att jag är nåt bättre själv just nu, somnar nog men vaknar pigg mitt i natten varje natt... Skoj!

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!