24.3.2014

Serious muggbusiness

I vilken ålder har era barn lärt sig dricka ut vanlig mugg? Vi har lite testat ibland och det är ju bara hemskt. Nu har det gått till det att Kevin blir förbannad om jag håller i muggen medan han dricker. Men om jag släpper taget så flyger vätskan överallt. Suck. Han skulle villa kunna så gärna.

Kanske man får ta lite flygande dryck nu då. Maten flyger ju inte längre så mycket så det är väl dags att börja klotta igen. Eller kanske bara vänta ett tag till.


7 kommenttia :

 1. Den första började med öronmugg kanske vid sjumånader och drack från vanligt glas senast vid 1,5. Följande ville ha flaskan till någon månad på året, sedan skippade vi pipmugg och hen började med glas i samma ålder som den äldre. Verkar vara väldigt individuellt, ingen panik. Alla lär sig nog det i något skede.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jo det är säkert jätte individuellt. Men var det liksom hopplöst till en början? Eller kunde dom bara genast?

   Poista
  2. Med ettan bytte vi flaskan mot Tupperwares mugg med pip. Den läcker inte fast typen vänder den upp och ner. Minns att hen gjorde det hela tiden (alltså höll den upp och ner) för att plötsligt bli kung på vanligt glas som vi inte trugade på utan nu bara dukade fram i tankarna . Eller kanske det bara blev så för pipen på den går lätt sönder.Tvåan gillade flaskan mycket längre än vi önskade men tycker hen faktiskt hel skippade pipmugg. Ingen aning varför, kanske vi också där dukade i tankarna.

   Poista
  3. Hahaa kanske vi också borde duka i tankarna. Fast då skulle vi nog vara tvungna att städa desto mer :)

   Poista
 2. Hos oss går det sådär. Han kan nog riktigt bra men till sist blir han för ivrig och kippar muggen fullt och får allt i famnen. Hjälpa får man ju såklart inte och dessutom är det så hurja att dricka från vanlig mugg att han då varken äter eller gör annat än bara dricker och dricker :)

  VastaaPoista
 3. vår dotter började dricka ut mugg vid 1,5 år. Gick bra från början bara man satte ca en cm dricka i glaset och fyllde på hela tiden :)

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!