3.4.2014

Cykelfrågor

Jag har ett problem. Jag skulle villa skaffa en cykel åt Kevin. Men jag vet inte hurdan.

Jag hade först tänkt på en trehjuling som föräldern kan skuffa och styra. Mest kanske för att jag tror att Kevin skulle sitta relativt nöjt i den och för att vi då skulle fara åt det håll som vi verkligen är påväg åt. Men om vi nu köper en sådan så känns det att följande sommar behövs det en ny cykel, typ en balanscykel. Eller cyklar barn ännu med trehjulingar? Eller är det balanscyklarna som gäller?

Denna skulle jag få styra dit jag vill. Hah.

Jag förstår att man lär sig snabbare cykla om man övar med en balanscykel, men samtidigt har ju alla vi som vuxit upp med trehjulingar och stödhjul också lärt oss cykla.

Folk rekommenderar ju Pukylino, men den minsta som har fyra hjul är ju säkert sedan för liten om ett år på sommaren när Kevin fyller tre år. Eller får man bara leva med det att man i fortsättningen måste ha ny cykel åt ungen varje år för dom växer så snabbt?

Kan ni inte berätta, vad har era tvååringar haft för cykel och hurdan livslängd har den haft?

Och råkar någon som bor i närheten ha en passande cykel att sälja eller låna över sommaren?


9 kommenttia :

 1. Vi skaffade en Puky åt Ettan den sommaren hen fyllde två. Den sommaren fixade hen det nog bra redan. Använde den även sommaren hen fyllde tre. Sommaren som fyraåring blev det cykel med stödhjul som gällde och den sommaren cyklade barnet mittiallt iväg på egen hand när fadern tog bort stödhjulen....Tvåan hade då som 2,5-åring övertagit Pukyn och for omkring i HÖG fart och älskar fordonet. Barnen är båda mycket storväxta och väldigt normala med det motoriska. Rekommenderar Pukyn varmt. Fanns handtag på cykeln med stödhjul, tyckte det var jobbigt att både skuffa och styra vilket det ledde till för oss när vi provade.

  VastaaPoista
 2. Vill ni testa vår Early Rider? den e så bra! och fin!

  http://earlyrider.com/products/classic-12-14

  Ankka

  VastaaPoista
 3. Han klarar säkert av en balanscykel ganska snart. Alva fick sin till 2-års gåva och åkte omkring med den redan samma sommar. Rekommenderar den varmt, den har varit super bra och nu tänker vi skaffa en likadan men större modell åt henne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Den här har vi alltså http://www.polkuped.fi/sv/sparkcyklar/lr-m-2-ar-eller-85-cm/

   Poista
 4. Puky med två hjul, minsta storlek! Absolut de bästa ever!! Min äldsta son börja med den när han var 1 år och några månader, gick fint! Och den går några år!!

  VastaaPoista
 5. Minsta pukyn sku jag säga, då får han röra på benen, och ni också. På dendär trehjulingen sitter han endå bara och viftar med benen i luften, eller blir arg på tramporna och ni blir trötta i armarna. :D en puky fick minstingen till tvåårspresent, men han är också mycket kortväxt. Fattade genast galoppen! Vi har en annan balanscykel i förrådet han fick nu då vi var ute, kvar från mellerstas användning, men den är nog inte alls lika bra och fundera på att köpa en Puky i nästa storlek och sälja bort den.

  VastaaPoista
 6. En Puky Lr M hade jag tänkt skaffa åt vår kille som blir två i juni.

  VastaaPoista
 7. My god vad svenskfinland har blivit hjärntvättade med puky:) Vi hade en sparkcykel från prisma förra sommaren då barnet fyllde två. I år har vi köpt en begagnad cykel med stödhjul, det går riktigt bra. På dagis har han övat med trehjulingar, och tyckte om dem också.

  VastaaPoista
 8. Tusen tack för alla era tips. Satt och grubblade en stund och sen orkade jag inte grubbla mer. Köpte en Puky med två hjul. Den minsta. Spännande att se vad Kevin säger sen när den anländer :)

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!