14.4.2014

Vardagliga saker som blev lyx

Vissa saker som förut var helt vardagliga har blivit sjukt lyxiga efter vi fick barn.

- En lång varm dusch
Jag brukar duscha på morgonen innan jag far till jobbet. Duschandet tar ungefär fem minuter. På veckosluten satsar jag sedan stort och går i en längre dusch, peelar, lägger hårmask etc. Och det är så HIMLA skönt. Förr hade man all tid att stå i duschen i lugn och ro.

- Föna håret
Pga. att jag duschar på morgonen så fönar jag nästan aldrig håret längre. Killarna sover ännu då och ljudet skulle nog väcka dem. Ibland på veckosluten fönar jag och känner mig genast mycket snyggare.

- Kisi ifred
Att få låsa dörren och sitta och kissa i fred är ganska skönt numera. Händer bara på kvällarna när 3jorn är hemma och på veckosluten. Och på jobbet såklart. Utom när jag glömmer att låsa dörren. Annars står det en liten typ (eller en kollega) brevid som erbjuder sig att torka mig i rumpan (obs, bara lilla typen erbjuder sig att göra detta, inte kollegan).

- Dricka kaffe i fred
Förut skulle jag typ aldrig ha suttit ensam på ett café. Nu gör jag det alltid när jag har möjlighet. Vilket är sällan. Så himla skönt! Att sitta i en parkeringshall och dricka take away-kaffe i lugn och ro är också så himla zen!

- Dricka kaffe ifred vol. 2
När man kan sitta i soffan och ha sin kaffekopp på soffbordet utan att behöva konstant hålla koll på att någon inte välter koppen. Ah skönt!

- Handla ensam
Det är skönt att lämna resten av familjen hemma och åka till butiken själv. Då brukar jag ha tid att titta på produkter i lugn och ro. Om Kevin är med så river vi bara ner i kärran det som behövs, hinner nog inte stå och titta på någo innehållsförteckningar och jämföra stuff. Men när jag går ensam så skrider jag fram långsamt med butikskärran. Jag tittar på saftflaskor i hyllan fast vi inte dricker saft. Kollar på kattmat fast vi inte har en katt. Nå okej, nu kanske jag överdrev lite, men ni förstår.

- Sitta ensam i bussen / metron
Så skönt att inte behöva underhålla någon så att den inte blir uttråkad och fixar en skrikkonsert. Man kan bara sitta i sina egna världar och ha bra musik i öronen.

- Att få vara sjuk i lugn och ro
Att vara sjuk är inte som det var förr. Ofta har man en liten som hela tiden vill ha uppmärksamhet. Förr kunde man ligga i halvkoma och se på serier och tycka synd om sig själv när man var sjuk. Nu kan man inte alls vara i koma utan vilandet består av att leka med en arm och snyta med den andra. När 3jorn är hemma så är det lite lättare att ligga i halvkoma och tycka synd om sig själv.

Kommer ni på några fler vardagliga saker som blev lyx efter man fick barn?

13 kommenttia :

 1. Du hade nog alla de grejer jag kommer på, bra lista!

  VastaaPoista
 2. hahaaaa, EXAKT SÅ!

  VastaaPoista
 3. Alltså jag tänkte på exakt samma saker härom veckan när jag åkte buss ensam! Haha!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jo det är nog skönt att åka buss ensam :)

   Poista
 4. Kunna gå ut och roiva en kväll och inte bli väckt 06.03 nästa morgon.

  VastaaPoista
 5. Att kunna äta eller dricka något utan att det hänger någon fast i en och också ska ha. Förut förstod jag inte alls folk som smygåt när barnen sov :P
  Och just nu hos oss: Att kunna sätta på tvn utan att se på Shaun the sheep eller andra barnprogram. Ser man inte på det så kan man skita i att se på tv, man hör ändå ingenting genom vrålet från barnet som inte får som han vill.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaaa ja ätandet håller jag med om! Men Kevin är inte så galen i teven just nu så det kan jag inte ännu riktigt relatera till :D

   Poista
 6. SÅ skönt! 😂 håller med om allt!

  VastaaPoista
 7. När man inte bor i höghus är det där med att springa till postlådan eller att föra roskis nåt som kräver lite mer planering än tidigare.

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!