18.5.2014

Dagisetiketten

Vi är ju fortfarande dagisnewbien. Så snälla upplys oss lite om dagisetiketten.

Om jag har förstått det rätt så uppvaktar man dagistanterna vid terminavslutningen. Gör man det på vårfesten eller sen när dagiset stänger sina dörrar för sommaren? Och vad brukar man ge?

H: Dagisnewbie

9 kommenttia :

 1. En del tackar av personalen på vårfesten. Vi gör det sista dagen barnet är på plats, för jag minns aldrig tidigare. Någon liten grej bara, typ något hembakt eller lite choko eller en liten blomma och ett kort. Muggar tror jag de har en och annan och därför tycker jag det är bra med något som äts upp eller går åt. Man måste ju inte ha något alls heller, speciellt om barnet ännu fortsätter samma dagis och samma grupp senare.

  VastaaPoista
 2. Bäst att ge på vårfesten, för en del av personalen kanske blir på semester redan i början av sommaren. Synd om det just råkar vara egenvårdaren som sedan blir utan för att hon redan är på semester. Håller med om att inga muggar och prydnadsföremål. En blomma tycker jag är helt trevlig, eller tex. örter.

  VastaaPoista
 3. Jag vet ju inget, men minns att jag en gång hört att en dagistant tackade min vän för att hon inte gav dem choko eller blommor, att de får ganska mycket av dem... Fast kan man ha för mycket av dem? ;)

  VastaaPoista
 4. På vårfesten - CHECK!

  Men jo jag funderade just att ska tanterna bära hem 12 stycken blombuskar? :D

  VastaaPoista
 5. Vi har uppvaktat tanterna på vårfesten med en jordgubbsampel, blomma (sån som man kan plantera ut) eller en flaska skumppa.

  VastaaPoista
 6. Tycker personligen att det skulle vara något barnet "gjort" ett kort kanske? Joo, de får säkert 12 kort men anyways, tyckte idén som någon skrev om just örter och varför inte just något hembakt åt egenskötaren ;) skärgårdslimpa är tex.urenkelt att baka och garanterat uppskattat ;) (kan skicka recept ;) )

  VastaaPoista
 7. Medan jag jobbade i Vasa samlade alla föräldrar i gruppen ihop en viss summa pengar, och så fick vi var sitt presentkort till en restaurang och en blomma. Ganska skönt som sagt att inte behöva rouda hem en massa saker, och alla har inte utrymme för 10 extra blommor.
  Det är alltid roligt att få uppskattning och presenter, men ett kort med en liten text om hur kiva dagistant man har varit kommer man ihåg så mycket längre än en blomma :)

  VastaaPoista
 8. Vi brukar köpa kaffe från vårt lokala rosteri i Borgå. Det där med alkohol bör man nog vara lite försiktig med. Min kompis hade varje vår och jul fört en flaska bubblande till dagmamman. Det visade sig tre år senare att hon var nykterist....

  VastaaPoista
 9. Joo allt med mat och dryck är ju krångligt. Köper man skumppa så finns risken att dagistanten inte dricker alkohol. Om man för choklad så finns det risk för att dagistanten inte äter socker (jag skulle t.ex. inte just nu villa ha choko i gåva) och för man kaffe så kan det hända att tanten inte dricker det. Svårt.

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!