25.5.2014

Minskad aptit vid två års ålder?

Som ni vet så har Kevin ätit sämre redan i en tid… kanske i nästan en månad. När jag googlat så har jag läst att det är ganska vanligt att barnets aptit minskar i just den här åldern. Barnet växer inte längre med samma fart som tidigare och behöver inte lika mycket. Så nu har jag funderat om vi kommit in i det skedet. Att han helt enkelt nu bara äter mindre. Punkt.

Har någon annan varit med om att barnet minskar på matmängden vid två års ålder?

4 kommenttia :

 1. Ja, vår pojke (som nu är fem år) gick inte upp nästan nånting alls mellan 1,5-årsrådgivningen och 2-årsrådgivningen. Däremellan fick han sina sista fyra tänder och åt knappt nånting (kändes det som i alla fall). När jag ser på foton från den tiden ser han nästan utmärglad ut, stackaren. :-( Men när alla tänder var på plats började han äta normalt igen och tog igen viktminskningen ganska snabbt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Låter jobbigt men tur att det gick över!

   Poista
 2. Jag har för mig att barn i den där åldern ofta har så mycket annat att fundera på och koncentrera sig på att att mat liksom lätt blir nr 2. Och om jag har förstått rätt så är det också ganska många just i den där åldern som inser att det finns mat och så finns det godsaker. Det betyder helt enkelt att barnet blir lite kräsnare.
  Antagligen inget att oroa sig för alltså :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jo Han har nog blivit en sån gottegris efter att han började på dagis. Och jag förstår också bra det att aptiten minskar, men det är bara så konstigt att det kom som en mur emot. Liksom inte sådär att det skulle ha minskat så småningom. Hmpf.

   Poista

Roligt att du kommenterar!