8.5.2014

Tacktack täcke = Jag vill gå i säng

Vi gör vårt bästa med att försöka förstå vad Kevin menar när han säger saker. Men det är inte alltid lätt. Någon annan än vi skulle fatta ännu mindre än vi gör. Vi har inte haft så mycket trots ännu men jag kan bra förstå hur trotset stiger fram när barnet försöker säga något och föräldern fattar noll eller missförstår vad hen menar. 

Igår läste 3jorn saga på kvällen. Jag hörde att Kevin sa "Ackack täcke". Och så hade han försökt ta sig ur 3jorns famn. Men 3jorn förstod att han ville fara och sitta på pottan eftersom de läste en bok om det (kacka kan ofta betyda det) och försökte få honom att lugna ner sig och stanna i famnen och läsa boken. Av slumpen hörde jag det och råkade förstå att han menade "Tacktack. Täcke." vilket betyder att han vill gå i säng, under täcket. Det brukar vara jag som läser sagan så det kanske var därför jag råkade förstå. 

Men det kommer att vara utmanande tider, att lära oss förstå honom. Men månne det inte ska gå bra om vi slår våra kloka huvuden ihop. 

2 kommenttia :

  1. Det brukar gå ganska bra när man är två för ofta förstår den ena vad han menar hos oss. När vi träffar andra får vi nog tolka ännu, bara vi själv som hör det alla dagar som förstår :) Alla ord är så lika i början och ibland hinner han nog bli såå frustrerad innan vi förstår honom, stackaren :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahahaa, ja det blir nog skönt sen när de lär sig prata mer. Nog för att det är fruktansvärt roligt nu också :)

      Poista

Roligt att du kommenterar!