13.5.2014

Utvecklingssamtal på dagis

Utvecklingssamtalet på dagis gick fint. Kevin är alltid glad och intresserad av nya saker. Han leker mycket för sig själv men söker också kontakt till grupper där det pågår något. Han har också börjat med att han inte riktigt alltid lyder, nog med ett finurligt smil på läpparna, och det är ju bra eftersom det betyder att han verkligen börjar vara bekväm på dagis.

Så vår dagisstart har verkligen gått över förväntningarna. Lite jobbigt var det ju till en början men nu löper det på. Jag är övertygad om att 1,5 år var den rätta åldern för Kevin att börja. Vår dagistant sa också att hon märkt att det oftast är lättare för dem som börjar som yngre att anpassa sig och jag är också fullt övertygad av att det skulle ha varit en större chock för Kevin att börja i 2-3 års ålder.

Själv tycker jag också mycket mer om denna vardag än den som vi hade tidigare. Fast det är minuttidtabell på dagen med jobb och dagishämtning så känns det bra att vi alla tre får stimulans från annat håll än hemifrån och den tid vi sedan spenderar tillsammans på kvällar och veckoslut är värdefull och man orkar vara en närvarande förälder på ett annat sätt än tidigare.

Succé skulle jag säga.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Roligt att du kommenterar!