28.7.2014

Att resa med en tvååring är inte alls samma sak som att resa med en ettåring

Alltså jag är så glad! Resandet med Kevin gick över alla förväntningar! Vi kom hem igår och allt gick jättebra också på hemvägen.

Körandet och båtåkandet var lite dåliga tider för hans rytm så det blev ingen dagssömn alls igår. Men han orkade bra och slocknade som ett ljus när vi körde hem från terminalen. Klockan var ungefär 18. Vi bar honom till sin säng och där fortsatte han sova natten igenom. Först vid 08 hördes det ljud från hans rum. Det var en tung dag för en liten människa.

Förra året när vi reste till Saarenmaa så var både båtresorna och bilresorna horror. Då hade vi planerat båtresan så att han skulle sova dagssömn i sin vagn, vilket ledde till att nästan hela resan gick åt till att försöka få honom att somna, det tog nämligen ganska länge. Också nu var båtresan under den tiden han brukar sova men nu fick han vara vaken. Han älskade att vara ute på däck och i det stora leklandet.

Han har inte sovit i bilen sedan förra sommaren men nu slocknade han ändå riktigt bra. Han satt också snällt i bilen när han var vaken. Det var en väldigt stor skillnad till förra året då man konstant måste hitta på någon underhållning för att han inte skulle vråla. Men nu förstod han att vi var på väg någonstans och att det kommer att ta en stund. Och han såg så himla mycket fram emot att åka den stora båten. Vi behövde inte ens använda hela vår underhållningsarsenal som vi tagit med i bilen. Sista underhållningsmomentet skulle ha varit videon från iPaden, men det behövde vi inte använda. Inte heller böckerna, ritblocket eller alla leksaker behövdes.

Vi hade ju också bytt bilstolen för han svettas så himla mycket i sin egen stol. Det kan ju också ha påverkat.

Men ja… jag är så himla glad över att det gick så bra!

Momi och Kevin åker iväg från H:fors

Bra utsikt från bollhavet

På morgonen när vi skulle resa iväg från Pärnu ville han inte alls vakna. Väckte honom 9:30.
"Mamma gå bort!"

Båten anländer till en stekhet hamn i Tallinn.

Det var lätt att underhålla Kevin i bilkön.

Väldigt spännande!

"Mamma, mamma jag hinner inte vara i din famn nu! För mycket att se och göra!"

Mot leklandet.

Tågbanan var en hit. Men inte det att det fanns många andra barn som lekte med banan samtidigt.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Roligt att du kommenterar!