12.7.2014

Kvällsdiskussioner

Det diskuteras så mycket hemma hos oss nu i och med att Kevin börjat prata mer och mer. Idag var han i badet och vi hörde att någon granne satt i gång en dusch eller en vattenkran. Kevin tittade undrande på mig och var fundersam över ljudet.

Så jag berättade att vi har grannar som bor på andra sidan badrumsväggen och under vårt golv, på nedre våningen. På andra sidan väggen bor en tant och under golvet bor två pojkar med sin familj. En tvååring har visst lite svårt att förstå så abstrakta saker. Han kunde ju inte se vad som fanns bakom väggen. Så nu antar jag att han tror att täti (tant) betyder vägg, naapuri (granne) betyder en duschvägg i plast och kaksi poikaa (två pojkar) betyder golv.

Han pekade på vår sovrumsvägg och sa "täti!". Och på duschväggen och sa "paapuri". Och på golvet och sa "kaks oikaa!". Svårt att veta hur mycket han förstår.

Sedan började vi istället diskutera hunden som han ska få träffa imorgon. Det var mycket mer konkret i synnerhet när jag visade bilder på hunden. Så nu har han stora planer på att kasta boll åt hunden och krafsa den.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Roligt att du kommenterar!