8.7.2014

Sådär ska vi inte göra med vårt barn

Jag kommer ihåg innan vi fick barn. Då fanns det en massa grejer som vi tänkte att SÅDÄR ska vi nog inte göra med vårt barn. Största lögnen var kanske det att vi fortfarande skulle göra en massa saker fast vi fick barn. Inget skulle förändras. Nå det vet ju alla som fått barn, att så blir det inte.

Men jag funderade på några andra saker som vi tänkte att vi inte ska göra.

Vårt barn ska inte sitta med iPaden eller våra telefoner.
Pfff… Han bara älskar att titta på saker från paddan. Han orkar titta mycket längre på något från paddan än från teven. Jag tror att det beror på att paddans skärm är mindre så han ser helheten bättre än på teve. Han ser på lastbilar och båtar och ibland på ritade. Inte så klart hela tiden. Men idag låg Kevin och 3jorn i sängen säkert i en timme och tittade på olika videon. Han ser ju inte just alls på teve, så varför inte?

Vår inredning ska inte påverkas av att vi får ett barn. Vi ska inte ha leksaker all over the place.
Nå vi har lyckats hålla detta relativt bra. Har inte skaffat några färgranna klumpiga barnprylar/möbler utan allt går i samma stil i vårt hem. Däremot har vi en liten Expedithylla i vardagsrummet som är tillägnad Kevins leksaker. Vi har också ett lekkök i köket. Men det skär sig inte i ögat. Däremot undrar jag ännu var Briobanan ska bo. Nu har den tagit över hela vardagsrumsbordet. Eftersom leksakerna bara blir fler så får vi se hur det blir i slutändan.

Vårt barn ska inte äta socker.
Detta höll bra ända tills Kevin började dagis när han var 1,5 år gammal. Sedan blev han riktigt sockersugen, precis som sin mor. Han får fortfarande inte godis och choko men nog glass och en del sockrig yoghurt. Han har blivit lite kranttu med maten efter dagisstarten.

Vi ska alltid vara närvarande föräldrar.
It's a fact. Man orkar inte alltid vara fullt koncentrerad på barnet. Det finns dagar då man bara ligger i soffan och är helt slut och inte orkar leka. Kevin gillar som tur också att pyssla för sig själv. Så jag tror inte det är till någon skada om man vissa dagar är en zombie, bara man inte alltid är det.

Jag tror att det finns många fler liknande grejer men kommer inte på några fler nu.

Hur är det med er? Har ni lyckats hålla fast vid alla principer eller har principerna ändrat på vägen?

1 kommentti :

 1. Känner igen oss på typ alla punkter. :)
  Paddan kan vara en riktig räddare när dottern inte vill sitta still och äta, padda vid matbordet skulle jag tidigare har rynkat på näsan åt..
  Sockerförbud tror jag skulle ha gått nåsånär om inte alla mommor o fammor skulle ha varit där och trugat, så nu kan jag inte äta en bullaskiva utan en vild uppmaning om att hon ska nog oxå ha...
  Ammar fortfarande fast dottern är 14mån det trodde jag nog inte att jag skulle göra. Osv osv
  Osv

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!