11.8.2014

Cyklingsproblem

Jag har en fråga. Ni som cyklar mycket med er toddler i en cykelstol, hur transporterar ni saker om ni behöver lite mera stuff med er? En ryggsäck går inte för den är fast i barnets ansikte. Man får inte heller fast en cykelväska på sidan av pakethållaren för barnstolen är i vägen.

Jag har nu cyklat med en över axeln-väska vars axelband är väldigt kort och så får den hänga fram på magen. Eller den hänger ju fritt och benet slår i väskan hela tiden. Sjuuukt obekvämt! Är det alltså något jag har missat? Eller är en korg på styrstången det enda alternativet? Jag har en massa vajrar, ringklockor, cykelmätare och lampor fast i min styrstång så jag vet inte riktigt hur den ska få plats där.

Idag cyklade vi till min pappa och det är ju kort väg och vi behövde inte så mycket saker med oss. Men om jag ska ensam med honom till stranden eller någonstans dit vi måste ha mera saker med oss så fungerar det inte riktigt. Det är inga problem om hela familjen far tillsammans, då brukar Kevins stol vara fast på 3jorns cykel och jag har en ryggsäck och pakethållaren fri.

Hur gör ni?

9 kommenttia :

 1. Har också en massa vajrar, lampor osv frampå cykeln, men lösningen är nog en korg!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa har du skruvat bort något för att få fast korgen? Jag tror att jag blir tvungen att göra det om korg är enda lösningen :(

   Poista
  2. Nå på min cykel gick det att trycka vajrarna till sidan runt korgen, så inget behövdes tas bort. Men det kan ju vara olika på cyklar också. Vet ju inte vad du har för lampa, om du ens behöver det, men det finns ju såna man klickar fast på en låsningsmekanism som hela tiden sitter fast i styret, ifall en lampa ligger i vägen för bytet... :) /Tanja

   Poista
 2. jag har en cykelkorg (helt vanlig citycykel)
  men funderar på att köpa en cykelkärra nu, då vi tänkt klara oss med bara en bil...Då är det ju inte heller hela världen om jag åker omkull...
  Cajsa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kärra är säkert bra alternativ också. Men inget för oss tror jag. Har inte riktigt utrymme att förvara en sådan :(

   Poista
 3. Jag har en reisenthel-cykelkorg som går att klicka fast och bort från styret, den är jättebra! Den har förstås viktbegränsning men jag har nog haft den full med allt möjligt nu under sommaren å den hålls nog fast. Finns olika fastsättningar om jag förstod det rätt, själv fick jag den som gåva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oj kollade korgen och den är ju jättefin! Och super med att man kan klicka fast den i styret och att det liknar en väska. Fast ugh… dom är svindyra. Men tack ändå för tipset! Kanske vi måste investera i en sådan :)

   Poista
 4. Ikea-kass, den mindre...perfekt att ha på styret! Hänger upp den i de kortare banden. Ryms hur mycket som helst, tar inte i hjulet. Kanske inte världens snyggaste, men bästa! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaaa ååh vilket bra tips! Måste passa på att skaffa en mindre modell nästa gång vi besöker det gula varuhuset :)

   Poista

Roligt att du kommenterar!