13.8.2014

Hej du förälder som påtar på telefonen i lekparken!

Jag tänkte tipsa er om en text, Dear Mom on the iPhone: You are doing fine.

Man får ju hatiska blickar i lekparken om man tar fram sin telefon. Jag har aldrig riktigt förstått det. Hur kan man veta att mamman/pappan i fråga inte skickar en inköpslista till den andra föräldern som ska handla på vägen hem från jobbet? Hur kan man veta att föräldern inte kollar busstidtabeller eller kartor eftersom man är på väg någonstans med barnet, till något roligt ställe? Hur kan man veta att föräldern inte skriver textmeddelande åt barnets mormor och bjuder in denne på kvällste så att barnet och mommon kan leka?

Ja, man kan inte veta. Därför förstår jag inte varför vissa ska vara så pretto och dessutom döma andra när de inte vet något om personen i fråga.

Och bara så ni vet, jag är helt emot överanvändning av dator och telefon när barnet är vaket. Jag är helt emot att barnet får en känsla av att telefonen är viktigare för föräldern än barnet. Men lite får väl folk skärpa sig och sluta döma andra för något de ser i förbifarten.


1 kommentti :

  1. Jag får sen igen nippor av föräldrar som klättrar med sina barn i klätterställningar eller vaktar dem som hökar i lekparken. Snacka om att begränsa barnens rörlighet! Visst ska man övervaka, men på avstånd, och låta barnen springa fria.

    VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!