29.8.2014

Ingen vacker syn

Ungefär när semestern tog slut så märkte jag ett litet utslag bredvid mitt vänstra öga. Lade inte så mycket märke till det. Sedan kom det utslag vid tinningen. Och på andra sidan vid tinningen. Och under ögonen. Och ovanför ögonen. Och vid öronen. Och nu vid hakan. Det börjar se riktigt nasty ut och det känns som inga av mina krämer hjälper. Idag var jag tvungen att gå till läkaren.

Jag har ju alltid haft atopisk hud men de senaste åren har jag haft väldigt lite utslag. Därför är detta så konstigt. Har inte börjat använda nya produkter i ansiktet och har försökt fundera så det knakar vad jag gör annorlunda nu än tidigare.

Jag fick en stark kräm som jag hoppas att hjälper. Om det inte lättar eller om det sprider sig ännu mer så måste jag ta en invärtes kur.

Ugh, snart vill jag inte alls visa mig någonstans.

5 kommenttia :

 1. Låter skrämmande bekant, direkt när vi återvände från landet fick jag utslag ovanför och runt ögat + tinningen, så skumt! Fast å andra sidan e jag ju van, har även atopisk hud...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaaah! Låter ju helt lika. Vet du vad det beror på?

   Poista
 2. Det kunde ju också bero på att nån form av smink måste bytas ut/ rengöras? Det har hänt mig några gånger (har alltid haft ganska känslig hud) att jag får små utslag eller att man märker att huden annars också mår sämre. Då har det oftast blivit bättre av att köpa en ny omgång smink och tvätta och koka alla "verktyg".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jag har faktiskt ett relativt nytt puder och en ny burk av BB-krämen som jag brukar använda. Men märkena är samma som tidigare. Då skulle det vara concealern som kanske borde bytas ut. Och jag använder inga verktyg på de ställen där jag har utslag (endast rena fingrar). Jag funderade om de bytt ut någon ingrediens i BB-krämen eftersom burken förnyats… det är svårt detta! Buhuu!!

   Poista
 3. Och sen kan atopisk hy förvärras pga av hormoner. Jag slutade med p-piller o vips försvann utslagen I ansiktet.

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!