29.8.2014

Om att åka med barnvagn i allmänna transportmedel

Det är sällan som jag behöver hjälp med barnvagnen när jag ska stiga av eller på bussen eller metron. Men idag åkte vi spårvagn och det kom en gammal spårvagn utan den låga mittdelen. Visste inte ens att det fanns sådana längre.

Jag blev genast fundersam och orolig, skulle någon hjälpa mig? Jag hamnade längst bak i folkmassan som skulle stiga på och de som var framför mig märkte inte mig. Jag frågade mannen som steg på spårvagnen före mig om hjälp och han svarade glatt "Tottakai!". När vi skulle stiga av så kom en man och erbjöd sin hjälp. Huh tur att det finns snälla hjälpsamma människor fortfarande. Och tur att vi vanligtvis åker låggolvsbussar och metro.

Jag vet inte om jag inbillar mig men det känns ofta att folk är lite störda på dem som rör sig med barnvagnar och inte är folk det minsta hjälpsamma heller. De rusar in i metrohissarna och ger inte utrymme för dem med vagn. De tittar lite irriterat på en om barnet har lite högre ljud på metron. Det känns helt enkelt ofta som att man är i vägen.

Därför blev jag så glad över vänligheten och hjälpsamheten idag. Och smufarna (alltså biljettkontrollanterna) gav till och med en egen biljett åt Kevin idag på metron.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Roligt att du kommenterar!