1.9.2014

En ommöblerad vardag

De som följer mig på Instagram har kanske märkt att vår vardag ändrat lite. Det kändes som att vi måste testa att möblerna om vardagen lite. Från och med idag är jag hemmamamma på måndagar. Så istället för att jag jobbar kortare dagar så är jag nu hemma en dag i veckan och jobbar i stället åtta timmars dagar resten av dagarna. Jag är så lyckligt lottad som har en arbetsgivare som är så positivt inställd till familjeledigheter och att det är möjligt att möblera om tillsammans med mina kolleger.

Orsaken till detta är att när jag slutade jobba klockan 14 så var jag väldigt stressad. Vi har redaktionsmöte först klockan 10 och arbetet kommer ordentligt igång först efter lunch vilket har gjort att jag haft sjuuukt brottom mellan 12 och 14. Sedan rusar jag till dagis och det känns som man har andan i halsen konstant och inte riktigt har tid att sätta mig in i saker ordentligt.

Visst rusar jag nu också till dagis men jag har mera tid på jobbet, känns det som. Egentligen jobbar jag ju helt samma mängd timmar. Jag hoppas att det kommer att ge känslan av att arbetsdagen inte tar slut i mitten. Detta gör det också möjligt för 3jorn att hämta Kevin, vilket betyder att jag någon dag i veckan kan träna på jobbets gym eller fara via stan och fixa ärenden.

Mest synd är det om Kevin. Har får 4 långa dagisdagar och kvällarna kommer nog att bli väldigt korta. Jag var mycket orolig över hur han skulle orka längre på dagis men vårdarna sa att de inte skulle vara så oroliga för Kevin. Han trivs så himla bra. Och nu får han ju trots allt ett förlängt veckoslut.

Så nu får vi se hur det blir. Jag rapporterar om några månader.


Vi började vår lediga dag med kaffe som Kevin så snällt serverade till soffan.

2 kommenttia :

  1. Alla är olika, men jag tror inte du behöver vara orolig. Jag har sedan årsskiftet jobbat fyra dagar i veckan, och så varit hemmamamma på fredagar. Barnet är trött på dagisdagarna, men det är att försöka natta tillräckligt tidigt.Hos oss har fyra hellånga dagisdagar och en ledig fungerat riktigt bra, ett tre dagars veckoslut är toppen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Roligt att höra att det fungerat bra hos er! Månne det inte blir bra här också bara vi vänjer oss.

      Poista

Roligt att du kommenterar!