18.9.2014

Potta, pottare, pottast

Kollegerna berättar alltid om alla tusen intressanta böcker som dom hunnit läsa. Jag hinner knappt läsa miniboken på bilden nedan. En bloggläsare rekommenderade den så jag skaffade den genast. Har sådan ångest med pottränandet. Vi är säkert världens lataste föräldrar när vi inte orkar börja kämpa med detta. Vet liksom inte var man ska börja. Men nu har jag ju boken. 

Orsaken till att jag skulle villa börja potträna är att kakkablöjbytandet blivit riktigt besvärligt. Skulle vara så skönt att bli av med rumptvättandet. Men jag undrar om den riktiga inspirationen någonsin dyker upp. 

12 kommenttia :

 1. Nå hej samma här. Vi började så bra i somras men så tog orken slut. Och vi har också såna strider med blöjbytandet för det mesta, suck. Säg sen om boken var bra, låter ju intressant iaf :)

  VastaaPoista
 2. Vår son blev två i juni och vi började sporadiskt med potträningen redan vid ettårs ålder. Vi kom lite av oss då jag var höggravid, orkade helt enkelt inte sitta där på golvet (förutom morgon och kväll som min man skötte). Nu på sommaren tog vi tag i saken då han kunde springa naken och nu använder han bara nattblöja och det går jättebra. Har inga andra tips än att sätta barnet regelbundet på pottan fast man själv inte alltid skulle orka och berömma massor. Låt barnet vara utan byxor hemma och ha pottan stående framme. För vår pojke var det svårt i början då han hade byxor på sig, trodde antagligen att det var blöja. Lycka till!

  VastaaPoista
 3. Och hur gör man då barnet bara sej NEEEJ och springer undan varje gång man nämner pottan? Detta är inte lätt! Min son är i samma ålder som Kevin och jag har ångest. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vi använder oss nog av mutor..
   xylitoltabletter och sagor då sonen inte vill gå på pottan
   Funkar oftast

   Poista
 4. Jag har också läst Ginas bok, den e fenomenal! En av hennes viktigaste pointar e att barnet lär sig skillnad med vår o torr...o därför ska man se till att barnet (+föräldrarna) är både fysiskt och psykiskt redo att tränas och ta bort blöjan och istället sätta trosor/kalsonger. Att låta barnet springa naket hemma lär ju inte barnet att hålla sig torrt... Vi tränade vår flicka på sex dagar, sedan var hon torr dag och natt (!) vid 2år2 mån!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau låter fantastiskt. Hoppas det går lika bra för oss sen när vi bestämmer att vi börjar på allvar.

   Poista
 5. Jag tror inte riktigt på "potträning", vi försökte med limbilder, böcker m.m men de var nej så jag tänkte att hon får ta det i sin egen takt och så gjorde hon. Då hon var två och ett halv och det var sommar sprang hon omkring nakupelle och fick kisa i gräset och efter en tid for hon självmant på vessan. Där emellan köpte vi trosor åt henne och efter de sa hon själv att hon inte vill ha blöja mer. Nu fyller hon fyra och två gånger har det skett misstag. Så så för oss ! Lycka till :)

  VastaaPoista
 6. Enligt egen, vänners o bekantas erfarenhet är det största felet som man kan göra är att börja för tidigt! Barnet måste vara redo, både fysiskt (blåskontroll...) och psykiskt (inte vara rädd för pottan eller se blöjan som en nödvändig trygghet...).

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!