16.9.2014

Vege i två veckor

För några veckor sedan såg jag dokumentären Forks over knives och blev inspirerad att äta mindre kött.  Och nu i två veckor har jag alltså inte ätit kött förutom några små enstaka gånger (som när jag av gammal vana köpte en leverkorvsmacka och när jag åt lite melon och prosciutto i Berlin). Och det har varit ganska lätt eftersom jag ju lunchar på jobbet och kan aktivt välja bort köttet. Hemma är det svårare men vi har ätit mer fisk och så använde jag sojakross i stället för malet kött när jag gjorde zuccinilasagne.

Som sagt, det har känts bra. Men ni som följt med mig en tid vet ju att jag tidigare inte åt kolhydrater. I våras mådde jag riktigt bra och var sjukt nöjd med min kropp. Kläderna satt bra och inget spände.

Men nu efter två veckor med den nya kosten så har jag blivit riktigt plufsig igen. Eftersom jag lämnat bort kött så har kolhydrater smygit sig in i kosten istället. Och det märks direkt. Jag väger tre kilo mer än i våras (okej lite semesterplufs finns också kvar) och det känns inte alls bra i kroppen.

Så nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Att inte äta kött men inte heller kolhydrater… det känns väldigt svårt och överkurs för mig.

Störande att maten påverkar min kropp så himla mycket. Ibland önskar jag att jag var uppbyggd som en sådan person som kan vräka i sig allt utan att det syns någonstans. Fast å andra sidan, det är ju bra att man måste fundera lite så ruttnar man kanske inte riktigt lika snabbt på insidan.

Men just det! Jag rekomenderar verkligen dokumentären som jag länkade till i början av texten.

1 kommentti :

  1. Jag har börjat äta mera kolhydrater på sistone (ja, mera BRA kolhydrater ska vi kanske säga) o mår otroligt nog bättre av det. Tänk så olika man kan ha det! Ett tips på supergod köttfri mat är Quinoa-avokadosallad med rostade rotfrukter. http://www.ica.se/recept/quinoa-och-avokadosallad-med-rostade-rotfrukter-541552/

    VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!