1.10.2014

Hemfärd from hell

Vilken dagishämtning. Det började bra med att Kevin kom superglatt skrattande till mig när jag gick in genom porten. När han skulle hoppa i vagnen och vi skulle gå mot bussen så sa han "byta blöja" och så kom det fram att han hade kakkat. Nå det var bara att gå in tillbaka, ta av skorna, ytterkläderna och byxorna och börja byta. Slutligen hann vi just iväg innan dagiset stängde.

Eftersom klockan var så mycket så ringde jag åt 3jorn och frågade om han var någonstans nära med bilen så vi skulle ha kunnat åka med honom. Han var inte det så vi traskade till bussen som vanligt. Kevin brukar sitta snällt i vagnen i bussen men nu såg han en annan pojke som fick hoppa ut ur sin vagn på hållplatsen och inte sitta i den inne i bussen. Kevin blev helt galen och ville inte heller sitta i sin vagn. Fick som tur honom fastspänd med sälen.

När vi skulle stiga av så stannade busschaffisen nästan en meter ifrån trottoarkanten fast jag hade tryckt på barnvagnsknappen. I det här skedet kokade jag redan. Alltså man är trött och sliten efter jobbet och skulle bara inte orka med en massa strul.

Tur nog så hade 3jorn kommit hem och stod på gården och väntade och tog emot oss. Puuust.

Men på tal om pojken som inte satt i sin vagn. Alltså jag tycker han var jätte gammal och talade typ felfria meningar. Varför ska man ha barnvagn med åt en sådan? Tänkte genast att det säkert beror på att morsan vill åka gratis. Jätte konstigt.

Om busshållplatsen skulle vara lite närmare dagis så skulle vi också skippa vagnen i vardagen (det skulle inte finnas någon risk att vi inte skulle rymmas på bussen). Men eftersom vi nu måste promenera en bit (förbi en parkeringsplats) så får det ännu vara. Vi skulle vara framme vid hållplatsen efter ungefär två timmar tror jag eftersom alla bilar borde inspekteras.

Men om det blir en snörik vinter så kan det hända att vagnen får bli i förrådet. Vi har ju inte mera någon vagn som skulle gå bra i snö så då kan man lika bra lämna den.

I vilken ålder har era barn varit när ni börjat lämna vagnen hemma?

3 kommenttia :

 1. Vi har ju alltid burit barnen ganska mycket och första tiden fixade vi Alvas dagis förande och hämtande helt med Manducan. Så nuförtiden rör vi oss ofta utan vagn med barn hängandes på ryggen eller sittandes på axlarna.
  Rekommenderar Manduca (eller bara reppuselkä) speciellt om det är mycket snö, då kan ungen gå så mycket hen orkar och så bäras resten av vägen.

  VastaaPoista
 2. Lykke slutade med vagn sen när Juni kom och behövde den, då var hon närmare fyra... Det har varit så behändigt att slänga ner henne i den då man haft bråttom till dagis särskilt på morgnarna - när hon skulle gå själv tog det en halv evighet att promenera.

  VastaaPoista
 3. En dag hade jag inte vagn åt 4-åringen, och det kommer int att hända igen. Måste bära honom hela vägen till hållplatsen ca. 500m. Dom e ju trötta efter en lång dag, så dom orkar int gå, och man är själv trött, så man orkar int bära ett barn + egen handväska + två barnryggsäckar + ibland en kasse med regnkläder o stövlar. Då jag int haft bil har vagnen fungerat som mitt transportmedel :)

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!