29.10.2014

Lite obehagligt...

Alltså nu ska jag berätta om en konstig grej. Jag känner mig faktiskt lite förföljd. Allt började i slutet av sommaren. En tant och en man ringde på vår dörr och jag tror att jag var ensam hemma, kanske jobbade jag hemifrån eller kanske det var måndag och Kevin sov päikkäre.

De ville berätta något om deras tro (blev kanske lite oklart vilken tro det var frågan om) och ge broschyrer. Eftersom Kevin sov och jag var lite bitter på att okända människor så där bara ringer på dörren så sa jag att jag inte kan tala nu, barnet sover, vill inte väcka honom.

En dag för några veckor sedan när både 3jorn och jag jobbade hemifrån så ringde det på dörren igen. Samma tant stod där igen och jag sa att tack men nej tack. Jag måste jobba.

Idag jobbade jag igen hemifrån och vid lunch ringde det på dörren. Jag visste redan vem det var. Måste vara tredje eller fjärde gången nu. Samma tant som hade en till tant med sig. Tanten ville tala om broschyren som hon senast hade gett mig. Jag insåg att ett nej tack tydligen inte räcker för dessa människor. Jag typ bokstaverade att jag inte är intresserad och sa att jag måste jobba.

Men alltså det jag inte fattar är att hur de alltid ringer på dörren de dagar när jag råkar vara hemma inne i veckan. Helt som de skulle veta när jag är hemma. Jag kom fram till att människorna måste typ följa mig på Instagram för att veta. Eller är jag paranoid? Är det bara slumpen att jag varit hemma just då de ringt på? Eller ringer de på flera gånger i veckan och så har jag varit hemma några av gångerna.


3 kommenttia :

 1. Har en kompis som har haft samma problem. De kom flera gånger i veckan, Jehovas vittnen. Hon var inte alltid hemma så de lämnade broschyrer i potluckan och kom tillbaka en annan dag. Allt för att hon en gång tog emot en broschyr i all hast. De kommer inte till hennes höghusgrannar för de har inte tagit emot broschyrer och inte ens öppnat dörren en gång. De har en lista som de följer på människor som ens en gång pratat med dem, sen kommer de om och om igen. Höll på i typ ett halvt år, sen slutade hon öppna och sade en gång att de aldrig behöver komma tillbaka. Nu har de slutat komma. Hon har inte Instagram eller Facebook etc. Så de bara kom på måfå.

  VastaaPoista
 2. Oj nej så besvärligt! Jag hade samma situation några år sen med några jehovas vittnen. På tredje gången de kom blev förbannad och rev fram Campbells Biology - en tegelstenstung bok om biologi. Slog upp vid kapitlet om evolution o började läsa högt åt dem om min egen syn på världen. Då de försökte föra fram tanken om att Gud även skapat evolutionen (smart bastards!) så sa jag på skarpen att dethär är min syn på världen och jag är inte intresserad av att höra mera om er syn då ni ravar bakom min dörr så ofta, kom inte tillbaka. Det funkkade.
  Nica

  VastaaPoista
 3. Samma här. Där vi bodde tidigare kom de stup i kvarten och betedde sej som om vi var bekanta. Fast jag alltid schasade iväg dem fort.. Men efter att vi flyttade till huset verkar de ha tappat bort oss och inte vari hit under 2,5år! Skönt! Det blir så sjukt jobbig situation.. Å då dev inte verkar fatta att lämna en i fred.

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!