20.10.2014

Maten smakar ej

Kevin har ju alltid ätit glatt nästan allt man satt framför honom (nå utom grönsaker, dem har han aldrig varit hemskt förtjust i). Men nu i över en vecka har han varit riktigt kranttu. Man sätter mat framför honom som han tidigare tyckt massor om och han äter inget, hojtar bara efter plättar, yoghurt eller mandarin. Idag fick han en jättegod frukost med frukter, flingor och mjölk och han åt ingenting. (Fast jag hade lämnat frukterna på bordet, så en timme senare när jag dammsög så klättrade han upp på stolen och åt dem i smyg med god aptit, han började väl bli hungrig.). På dagis äter han ändå relativt bra.

Detta är väldigt konstigt. Jag vägrar att dalta honom och varje gång ge honom det han ber om, så kan det ju inte fungera. Jag brukar inte heller tjata på honom att äta så om han tagit två skedar och sedan säger "Äti färdigt!" så får det väl vara så. Nog skulle han väl äta om han skulle vara väldigt hungrig?

Han får också mat bara under mattiderna (förutsatt han nu ens fått i sig någonting). Jag vill inte att han lär sig att hela tiden knapra på någonting för det är varken hälsosamt eller bra för tänderna.

Ja, alltså detta är en helt ny situation för oss. Och vet ni vad, igår märkte jag att han fått en ny kindtand! HURRA. Hoppas det förklarar det konstiga beteendet och att han snart blir sig själv igen. Nu är det endast tre kindtänder kvar och sen är munnen komplett. Ja, fast snart börjar väl mjölktänderna falla av, efter mycket möda och besvär. Hahaa.

2 kommenttia :

  1. Vi har också en sån kinkbytta nu. Det enda som duger är ungefär makaronilåda. Eller så kan annat också sjunka om man sätter ketchup på, jippii.. Jag börjar inte heller alltid ge det som han ber om, duger det inte så får han helt enkelt vara utan. Alltid äter han nu något smått ändå. Men sjukt störande är det! Och hos oss kan det inte vara tänderna för han har fått alla, vi väntar på att börja tappa dem nu xD

    VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!