25.10.2014

"PAPPA NUKKUU SOHVALLA!!!"

Kevin är inne i en ganska mammig period nu. Det är givetvis smickrande men samtidigt lite tungt.

Det brukar vara jag som stiger upp på helgerna med Kevin eftersom jag är den som vaknar lättare och kan oftast inte heller somna om. Igår kom vi ändå överens att 3jorn tar morgonen eftersom jag varit så olidligt trött nu igen. Och vad tror ni att det blev till? Nå ingenting.

När jag hörde ljud från Kevins rum på morgonen (tidigare än vanligtvis på helgerna) så knuffade jag till 3jorn som efter en stund gick in till honom. Det första Kevin frågade var: MAMMA?! Vanligtvis svarar ju 3jorn att jag är på jobb men Kevin är så gammal att man inte kan huija honom genom att börja tala om något annat. Så Kevin ville genast upp från sängen (ofta sitter han ju där och läser hur länge som helst) och sprang in till vårt sovrum där han hittade mig som försökte gömma mig under mitt täcke. Jag fick massor toddlerkärlek i form av små fingrar som knep mig i näsan, drog ut mina öronproppar och tände varenda lampa i rummet.

Kevin fick spela på paddan en stund men när de skulle äta frukost (utan mig) så blev han helt vansinnig när jag inte följde med. Så det var bara lättare att bita ihop och stiga upp.

Lillsergeanten kommenderade genast:
- MAMMA ISTUU SIINÄ! (pekade på min stol vid matbordet)
- PAPPA NUKKUU SOHVALLA! (tittar på 3jorn och pekar på soffan)

Suck. Varför mindar Kevin inte om pappa sover längre på morgonen eller slumrar för en stund på soffan?

Jag var ganska så bitter ända tills jag hällt i mig två koppar kaffe. Jag funderar nu på att flytta ut till lekstugan och sova.

"MAMMMMMAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!"

4 kommenttia :

 1. Hahah, meillä on ollut tuommoista aina! :-D Pitkään nukkumisesta ei tule yhtään mitään, paitsi miehellä. Nykyisin B vielä komentaa isäänsä "hakemaan kahvia" eli pois huoneesta. Siis selvennyksenä vielä, että mieheni hoitaa kyllä poikaa tosi hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee no meillä ennen pystyi huijaamaan vähän ja piiloutumaan makkariin. Mutta ei ilmeisesti enää :P

   Poista
 2. Jag tänkte faktiskt just skriva om den jobbiga mammiga fasen som pågår här också sedan typ våren och tycks bara inte lätta. Isla kan man huija ännu och allt går bra så länge hon inte är medveten om att jag finns i samma utrymme. Sen är det bara jag som får byta blöja eller what have you. Joonas får inte ens hålla henne i famnen om hon ser mig, utan i min famn skuffar hon bort honom och jag bara ser besvikelsen i hans ögon. ORKAR INTE. När lättar det egentligen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ojoj nå vi har nog inte riktigt sådär paha. Och Kevin har nog aldrig varit supermammig heller så egentligen har vi väl kommit lindrigt undan. Bara så orättvist att 3jorn får sova ifred men inte jag. Hmpf.

   Poista

Roligt att du kommenterar!