14.10.2014

Välkommen Fireball (vår nya bil alltså!)

Ja ÄNTLIGEN har vi en ny bil! Och vi hittade en som alla i familjen är nöjda med. Snygg farmare, lite körd, inte för stor motor som drar mycket bensin och höjer på försäkringskostnaderna och snygg färg (om svart nu kan räknas som färg).

Egentligen skulle vi ha behövt en farmare redan för två år sedan när Kevin föddes. Men eftersom jag var mammaledig så valde vi att betala bort bilen samtidigt som vi köpte lägenhet och det har ju varit himla skönt med låga bilkostnader.

Så vi har kämpat och haft det lite trångt hela tiden. När Kevins vagn varit med så har bakluckan varit praktiskt taget full och inga väskor har haft utrymme där. Och när Kevins stol varit fast bakom passagerarsätet så har man fått sitta med knäna i munnen där fram. Bekvämt har det ju inte varit men vi har klarat oss.

Idag slängde vi in Scootern i nya bilens baklucka och jag skrattade mig lycklig när jag upptäckte att den endast fyller halva bakluckan. Vi kan liksom lägga butikskassarna där när vi handlat, WOW! Behöver inte trotta dem livsfarligt på baksätet tillsammans med Kevin.

Idag när jag satt i framsätet så kunde jag inte fatta hur bekvämt det var att sitta där när benen hade mycket utrymme trots att Kevin stol var fastsatt bakom.

Vi har en historia av att namnge våra bilar med töntiga namn. Vår Corsa hette Firestarter, Focusen hette Racerblade och nu har även nya bilen fått sitt namn. Fireball, efter Kevins favoritlåt på radion. Det är så roligt när han säger det!

Idag tänkte jag inte hitta bilen på dagisparkeringen, är så van med den granna blåa färgen på gamla bilen. Den hittade man alltid lätt.

Let the car honeymoon begin! Ja och hoppas det slutar bra för min del i våra samarbetsförhandlingar. Ehe!

Fick gula skyltar på bilen när vi provkörde och tappade bort oss i Vanda.

Helt LÖJLIGT hur rymlig bakluckan är!

2 kommenttia :

  1. Mycket roligare namn än min bil. Min heter Linnéa, för att modellen heter Linea. How very exciting. :D

    VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!