15.10.2014

Ville bara bete mig som en rage-toddler

Fy sablar en sådan dag. Kändes som hela arbetsdagen var full med motgångar. Liksom problem efter problem när jag inte alls skulle ha haft tid med dem. Var riktigt upp i varv och vimsig och yrade på. 

Sen var det dags att rusa till dagis och jag var så upp i varv att jag sprang till både tåg och metro. I metron satt jag bara och andades och fattade inte alls hur jag skulle hålla ihop medan jag skulle släpa hem ett barn från dagis. Hade bara lust att lägga mig på golvet i metron och aldrig stiga upp. 

Nå men det var bara att bita ihop och rusa till dagis. Där lekte Kevin glatt med en traktor och ville inte alls komma med in för att hämta dagisväskan. Så jag sa att han skulle leka en stund till så går jag in i två sekunder. 

Han reagerade inte alls när jag sa det men när jag var inne så knaxade något i hans huvud. Han blev vansinnigt arg och sårad för att jag gick in utan honom. Tog länge innan han lugnade ner sig. 

Så gick vi till bussen och åkte hem. Det gick bra tills jag sa att jag skulle gå på toaletten medan 3jorn lekte med honom. Tydligen var situationen alltför lik den som just hade hänt på dagis så han fick en likadan attack igen. Pappa dög inte alls. 

Där satt jag och försökte krama tills han lugnade ner sig. Jag var själv ett minimalt steg från ett likadant utbrott, hungrig och utmattad som fan. Ville bara vråla att fan jag orkar inte mer! Ville gråta och bara gå ur situationen. Men jag bet mig i läppen och klarade mig att vara sansad tills situationen lättade.

Sablar vad fräckt att man som vuxen inte ens ibland får bete sig som en toddler. Hade lust att göra det ganska många gånger idag. 

Nu orkar jag inte med något annat än ett avsnitt Paradise Hotel. Hoppas imorgon är en sådandär vanlig dag då allt bara löper bra. Sådär som dom flesta dagarna är men man kommer inte ihåg att uppskatta det. Utom under en dag som denna. 

Så, hur har er dag varit?

4 kommenttia :

 1. Kuulostaa tutulta. Anton sai tänään itkupotkarit, kun menimme väärästä portista ulos dagiksesta. Tai toiset heti perään, kun piti istua vaunussa. Onneksi Jani tuli pelastamaan tilanteen ennen kuin taannuin samalle tasolle. Kotona tein pinaattilettuja, syötiin kaikki paljon ja loppuilta olikin sitten onnistuneempi. Jani lähettää terkkuja, että voit tulla meille raivoomaan, sillä ollaan totuttu siihen.

  M

  VastaaPoista
 2. Min dag har känts helt lika, förutom att Alicia mestadels varit på bra humör och medgörlig men mitt humör är ostabilt och orken finns inte. Droppen var att nattingen återigen blev en fight. Dags att säga adjö till dagssömn även på dagis tror jag.

  VastaaPoista
 3. Ååh.. Ursäkta mitt språk.. Men vilken helvetets dag! Bråk, strid, gråt och gnäll. Storebror som inte alls lyssnar på vad mamma säger! Bråkar med lillebror stup i kvarten. Matkrig.. Hela köksgolvet fullt med mat... Tappade plåten och allt föll bort... En hemsida som jäklades och fick mig att börja gråta innan jag fått mitt ärende gjort.. Osv. osv. osv..Jag kunde inte behärska mig.. Satta mig i köket och grät och skrek om vartannat.. Gissa pojkarnas förvåning :D Suck ! Hoppas verkligen på en bättre dag imorgon!

  VastaaPoista
 4. Tråkigt att andra också har haft tungt, men samtidigt skönt att veta att man inte är den enda :) Tack!

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!