20.11.2014

Biltvätt-älskaren

Kevin är sådan att han har helt crazy hang up på en viss sak en begränsad tid. Tidigare hang upar har varit bl.a. bilars logon (han kan dem alla) och Brio-tågbanan. Han är liksom totalt inne i sin grej en tid och sedan lättar det.

Den nyaste hang upen är biltvätt. Visst har han tyckt om biltvätt tidigare men efter att vi förra helgen var i biltvätten så har han varit manisk. Vår potatisborste har redan länge varit en biltvättsborste och ett bra sätt att få honom till duschen är att tala om att han kan tvätta en av sina bilar. Han skulle säkert kunna göra det i timmar.

Även på dagis har hans biltvättkärlek uppmärksammats. De hade byggt en biltvätt ut på gården av en söndrig pafflåda. Med en mopo körde han in och ut och in och ut från biltvätten.

Nå, idag hade någon, som var omedveten om att den söndriga lådan faktiskt agerade biltvätt, slängt bort den. Kevins min hade berättat allt. Men hans egenvårdare hade byggt en ny fin biltvätt av några korgar. Han fick också två borstar och en kanister med ett rep i som agerade vattenslang. GULD. Kevin var i himlen.

Inspirerad av pafflådsbiltvätten så byggde jag en biltvätt åt honom här hemma. Bara en pafflåda och en flaskborste behövdes och han är världens lyckligaste.

Har era barn tidvis olika hand ups? Hoppas detta är normalt.

Fattigmans biltvätt bestående av pafflåda och en borste.

Dagens biltvätt på dagis.

Kevins favoritspel är biltvättsspelet.

2 kommenttia :

  1. Svar ja, vår femåring har hang ups med jämna mellanrum. Blixten McQueen, Dustin från Planes-filmerna, Titanic, flaggor - you name it. :-)

    VastaaPoista
  2. Voi, så gulligt!!! :) Speciellt det att dom orkat bygga en biltvätt åt honom på dagis!! :)

    VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!