17.11.2014

Kulturveckan i ett nötskal

Förra veckan var verkligen en kulturvecka utan dess like. Nu får vi veta varför.

Litteratur
Jag läste ut TVÅ böcker, båda recensionsexemplar. Babyboost skrev jag redan om på jobb-bloggen och månne inte något om Fredrik Backmans nyaste bok också dyker upp där inom en nära framtid.

Babyboost av Isabella Löwengrip gavs ut i fredags.

Britt-Marie var här är en sympatisk bok och riktigt bra. Men det är nog svårt att slå En man som heter Ove.
Utställning
På redaktionsdag gick vi på Pink Twins-utställningen på Sinne. Där fanns två videoverk som man kunde beundra och bli hypnotiserad av.

Videoinstallation.

Teater
I fredags tog Catariina med mig på Viirus-pjäsen Missä nyljimme kerran. Det är samma pjäs som tidigare gått på svenska, Där vi en gång flått. Skådisarna var sjukt duktiga och det var roligt att fara och se en pjäs som jag troligen annars aldrig hade sett.

Drack vin med Catariina.
I går hämtade Christoffer Strandberg sin pjäs Skamlöst till Rastis i Nordsjö. Det var skolans föräldraförening som hade fixat det, sjukt kul! Och alltså pjäsen! Shit vad jag skrattade! Han är så otroligt duktig på att imitera den där Christoffer. Min favoriter var Jörkka, Elisabeth Rehn och Tarja Halonen.

Mitt i pjäsen gav "Arja Saijonmaa" sin bastubok till mig. Jag visste inte att hon har skrivit en bok.

Jag rekommenderar varmt att ni ser Skamlöst. Den tycks gå ännu några gånger i december på Viirus så ni kanske hinner ännu!

Christoffer Strandberg

Fick en bok.
Tidningar
Jag köpte också den nya familjetidningen Kidd.o. Den är helt otroligt fin. Den han kanske lite för mycket modegrejer för min smak men verkar ha mycket att läsa.


Film
På redaktionens planeringsdag besökte vi också Tennispalatset för att ta del av vårens filmutbud. Vi fick se otaliga trailers och konstaterade att mycket bra är på kommande.

Vi fick Fifty shades of Grey-frulle.

Vin Diesel var gullig.
Föreläsning
Detta kanske inte är direkt kultur, men eftersom det var en föreläsning så lägger jag ändå med den. Det var en föreläsning som hette Varför är jag så trött hela tiden som gick på Arbis. Där satt jag och en massa tanter. Men det var väldigt intressant och jag fick verkligen mycket ut av det. Har tänkt skriva ett inlägg om det bara jag har tid och ork.

Kände igen mig av bilden.

1 kommentti :

  1. Snääälla skriv om föreläsningen!

    h.
    En annan tröttis som inte fick barnvakt och missade föreläsningen :/

    VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!