7.12.2014

Bäst på bröllopsfesten?

Igår åkte jag till min vän som ska gifta sig på sommaren. Så otroligt roligt med ett bröllop på kommande! Men eftersom vi nu planerar och funderar så tänkte jag fråga er:

Vad var det bästa med er bröllopsfest?

Vad skulle du göra annorlunda idag?

Eller om du inte är gift så vad har varit bra grejer på bröllop du varit som gäst på och vilka grejer har varit lite sämre?

Om jag tänker tillbaka på vårt bröllop så skulle jag kanske ändra på fotograferingstidpunkten. Att fotograferas efter välsignelsen i kyrkan orsakade en lång väntan för gästerna. Hade försökt hitta på program för dem i form av en bröllopstidning som de kunde läsa.

Vi hade heller inte tänkt på något speciellt program för barngästerna. Var ju barnlösa på den tiden så vi hade tydligen inte kapacitet i skallen att fundera så långt, hahaa.

Men i stora hela är jag väldigt nöjd. Jag tycker stämningen var ganska avslappnad sen när festen kom igång. Fast jag själv var spänd som en pinne av att sitta framme i salen med massor ögonpar på mig.

Jag tycker själv om bröllop där det finns en del program så vi hade också proggis, Släkternas kamp, svärmödrarna bortrövades och 3jorn och jag fick jobba för att få tillbaka dem och några andra traditionella programpunkter. Roligast var ändå att överraska gästerna med en bröllopsdans som började helt vanligt men slutade i YMCA, Thriller, Macarena etc. Förstår fortfarande inte hur jag fick 3jorn övertalad till det, hahaa!

Också bandet var fantastisk och de bidrog till fiilisen. Vi hade själv fått bestämma vad de skulle spela och hade valt ganska mycket evergreens som fungerade för alla generationer.

Jag var nyligen på ett bröllop där brudparet fotades efter vigseln och gästerna fick vänta en stund. MEN skumppan flödade så väntandet blev nog inte tråkigt alls. Hahaa!

september 2009.


3 kommenttia :

 1. Skulle ha ändrat på att ha en proffsfotograf med under kvällen eller kanske rentav hela dagen! Vi tog bilderna före vigseln vilket var najs för då fick man dagen att gå, men det syns att vi är nervösa vilket är lite synd. Om gästerna måste vänta ska det finnas skumpa!

  I övrigt var vi sjukt nöjda, bra feelis kivoga tal men inte för många/långa (och inte några lekar, hatar sånt, haha!). Bra mat och dryck, det ska man satsa på! Och bandet var bra, Spruce, det är också något man ska satsa på så att det blir feelis!

  Och sen ska man inte heller behöva vänta i hundra år på att ta maten!

  VastaaPoista
 2. Det var ju sjukt kul på ert bröllop. Har inget minne av att vi skulle ha behöva vänta på er jätte länge :)
  Det bästa med vårt eget bröllop tycker jag att var stämningen i sin helhet, vi gjorde allt just som vi själva ville, sket i traditioner och satsade på det som vi tyckte var viktigt som t.ex. att ha vigsel och fest på samma ställe.

  VastaaPoista
 3. Hei, får man fråga vilket bänd ni hade? Ska själv fira bröllop nästa sommar och vi verkar ha svårt att hitta ngt.

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!