8.12.2014

Den stora städpollen

EDIT 9.12. kl 21:17
Pollen tycks ha fått fel i huvudet så jag tog bort den. Jag fixar upp en ny när jag hinner men många hade redan varit och svarat så ett resultat är på kommande de närmaste dagarna. Tusen tack till alla som orkade svara!
___

Jag funderar ofta på om vi är hemskt snuskiga. Liksom har vi ett skitigt hem jämfört med andra? Vi har aldrig varit överentusiastiska städare. Personligen tycker jag om att det är städigt men ofta räcker det med att ställa saker på sina rätta platser så känner jag mig ganska nöjd. 3jorn däremot har inte riktigt ett öga för damm och smuts, han liksom scannar förbi det, hahaa!

Men hos oss har vi väldigt sällan jättestökigt. Saker sätts på sina platser. Visst det finns några ställen i hemmet som samlar högar av stuff, men det mesta stuffet samlas i arbetsrummet och man kan stänga dörren och glömma bort det. Behändigt.

Nu när vi har barn så har vi faktiskt skärpt oss med städandet. På måndagar när Kevin och jag är hemma så brukar vi dammsuga (Dom tiderna när Kevin var rädd för dammsugaren så var det otroligt skitigt här, hahaa.). Köket städas också varje kväll så att det inte ligger smutsiga kärl framme och bordsytorna är rena. Vår lilla wc hålls relativt ren, kanske för att det är jag som använder den eller för att vi hänvisar gästerna till att använda den.

Badrummet däremot är svårt att hålla rent. Det är ganska stort och i hård användning. Damm torkar vi också ganska sällan. Vi har inte heller någon stor städdag en gång i veckan då hela hemmet städas.

Men nu har jag slängt ihop en poll. Kan vi inte jämföra hur vi gör, för visst är ni också nyfikna på hur ofta folk byter lakan och skrubbar sin wessabytta? Hahaa!

Jag hoppas pollen fungerar. Säg om ni saknar någon specifik fråga.

2 kommenttia :

  1. Jag har ofta tänkt på just det där med att städa wcn! Vi har också ganska stort badrum o eftersom golvet är mörkt ser man inte damm så lätt. Ibland känns det som att vi är jättesunkiga o äckliga som inte städar oftare... Har t.ex. en vän som har ett väldigt vitt o ljust badrum som alltid ser så där jättesparkling o rent ut, trots två små barn... Då blir jag fundersam!

    VastaaPoista
  2. Är det nån bugi i den där pollen? När jag läser din blogg via telefonen kan jag inte mera gå in på bloggens sida utan den hoppar direkt vidare till pollen.

    VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!