14.12.2014

Festhelgen

Vilket veckoslut! I fredags var det Yles julfest och det var en rolig kväll. Nå jag kanske drack aningen för mycket, men det kanske inte gör något. Följande dag lät killarna mig ligga i sängen till 12, sen var det redan dags för päikkäre och jag låg i koma hela den tiden. 
På lördag var vi på en tupare inne i stan. Hade Kevin plus min krabbis med oss så det kanske inte var en så bra kombo. Men vi hann tala lite med några och så var det dags att åka hem igen. Skulle gärna ha stannat längre. 

Det var ett fiiiiint hem och KOLLA bjudningen. Sjukt fint. Nå, Kevin fläckade ner en vit stol och så hade vi sönder ett vinglas. Score! Tack och förlåt! :D
6 kommenttia :

 1. Hej hade bara en fråga. Hörde att du på Instagram hade en bild på ditt barns dagispersonal. Måste bara fråga om du frågat lov av dem att sätta ut dem på Instagram? Arbetar själv med barn och blev fotad mycket på skolans julfest av föräldrarna men de lovade att inte lägga ut bilder på personalen på sociala medier så som en del av god sed. Mvh Annina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hej Annina!
   Nej jag har faktiskt inte frågat dem. Kanske jag borde? Dock har en av dem en helt öppen profil med eget namn, ens ansikte syns inte och den tredje är väldigt suddig. Men jag borde ha frågat.

   Jag jobbar ju själv med social media så tätt att jag kanske blir fartblind eftersom jag är så involverad? :D Men en otydlig bild på vuxna med ett positivt budskap ansåg jag inte vara så farlig för den skarans ögon som följer mig. Men som sagt, kanske jag ska ta bort den.

   Det jag inte förstår är att folk lägger upp bilder från julfester där andras barn syns. Det är inte så kosher.

   Men alltså du får gärna utveckla ditt tankesätt för mig. Jag som jobbar med socialmedia och är personligen väldigt involverad och är inte heller rädd för att hamna på någons insta, så jag kanske inte riktigt förstår? Ingen har liksom någonsin frågat om hen får sätta mig i sitt bildflöde. Man bara hamnar där :D Och det är helt okej för mig. Intressant ämne!

   Poista
 2. Jag tänker som så att dagispersonalen ju är på jobb, och kan alltså inte välja att undvika kamerorna. Klart att jag också blir fotad på fritiden och blir utlagd på Instagram och Facebook, men då poserar jag i 90 procent av fallen på bilderna o är medveten om att de kan hamna på internet. När jag är på jobb är jag där för att ta hand om barnen och vi får inte ens fotografera barnen inom dagvården utan att föräldrarna skriftligt godkänner det i förväg i vårdkontraktet. Vilket är superbra. Jag förstår att om man jobbar inom sociala medier är man van att bli fotad o utlagd på internet även på jobbet, men inom dagvården finns det inte samma kultur, och bra så. Som arbetare i skola och inom dagvård skulle jag absolut ta upp med en förälder att det inte är ok att lägga ut bilder på personalen utan lov på sociala medier då personalen är på jobb (till god sed hör ju också att inte fotografera någon i smyg, inte på jobb eller fritid, annat är det ju med goda vänner o arbetskamrater som eventuellt kan tåla det eller uppskatta ett sådant sätt, men inte personalen som sköter om ens barn). Jag vet att alla mina kollegor är av samma åsikt, vi har diskuterat. Dagispersonalen skulle ju aldrig fota barn eller föräldrar och sätta ut på sociala medier. Skulle detta hända skulle man antagligen få en skriftlig varning eller mista jobbet. Därför är det bara fair and square att även föräldrarna respekterar sina barns vårdare och kör på samma linje för allas trivsels skull. Inte skulle du väl heller fota din läkare halvt i smyg på hälsovårdscentralen och sätta ut det på Instagram. Inom vården finns en tradition av tystnadsplikt och ett särskilt mjukt sätt mot medmänniskor, för att skydda identiteter och sina klienter, och bra så! Annina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm nå jag upplever inte att jag skulle ha smygfotat någon från en buske som du får det att låta som :D Och jag har inte heller någon relation till en läkare som skulle göra att jag skulle villa fota hen. Dagispersonalen däremot är viktiga människor vilket är orsaken till att de fastnade på kameran. Men som sagt, du har nog rätt i att jag kunde ha frågat.

   Jag är bara en helt vanlig människa som inte har någon vetskap om dessa tysta överenskommelser och regler ni har inom er bransch. Det borde kanske vara uttalat så att man kan kräva det av folk, eller?

   Poista
 3. Jo det borde säkert finnas med i vårdkontraktet eller i något infoblad, har bara aldrig stött på att någon skulle sätta ut bilder på skol eller dagispersonal på sociala medier förut. Men nån gång skall väl vara den första :) Annina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jag har nog sett. Jag menar bara, saker som är självklara för er inom branchen är inte det för alla. Och om ni sitter i ett lärarrum och diskuterar det sinsemellan och är av samma åsikt, så hur ska alla andra då veta om saken? Känns som en gråzon där man förväntar sig att människor vet vad som är rätt och fel utan att man informerat om saken. Lustigt tycker jag. Men absolut kunde det finnas med i ett kontrakt eller så.

   Poista

Roligt att du kommenterar!