27.12.2014

Julen med en 2,5åring

Julen har sannerligen ändrat för oss de senaste åren. För tre år sedan var vi ännu två. För två år sedan hade vi en halvåring. För ett år sedan en 1,5årig gående toddler och i år en 2,5årig liten pojke. 

Hur skillde sig den tredje julen med barn från de tidigare?

Julgranen
Förra året var alla dekorationer uppsatta på en höjd dit K inte räktes. Aj vitsi det såg töntigt ut. I år har han låtit granen vara. Till och med hans gröna bil har fått hänga i fred. Så himla skönt. 

Julklappar
I år var det första gången som han var intresserad av klapparna. För två år sedan förstod han inte (han var mest intresserad av pappret som grejerna var inslagna i och ville helst äta upp det) och förra året var han mer intresserad av famos billåda. Det lustiga i år var det att när en klapp öppnades så ville han genast leka med det som skalades ur paketet. Han ville inte fortsätta öppna förrän han lekt en stund. Det ledde till att vi öppnade andra hälften av klapparna först i dag (27.12). Men det har varit roligt att se hur glad han är över sina nya prylar. 25.12 måste vara den lugnaste dagen på året i barnfamiljer. Han har lekt, lekt och lekt. 

Mat
Kevin har ätit både julskinka och lådor. Dock ganska dåligt pga. allt annat spännande. Men det skönaste har nog varit att vi vuxna kunnat njuta av middagen i lugn och ro. K är ju inte längre någon hazard som drar ner julgranen och bordsdukar eller slår sig konstant. Han har bara lekt snällt och ibland har han kommit och berättat viktiga saker för oss. 

Tider
Dagssömnen har vi inte rubbat på men kvällen har blivit lång. Förra året tror jag att K var i säng ungefär den normala tiden (kl. 20). I år har vi ändå kommit senare hem vilket lett till sena kvällar. Han somnar ju inte i bilen och så tar det en stund innan han kommer till ro efter att vi kommit hem. På julafton somnade han närmare halv elva och lite tidigare de följande kvällarna. Det har ändå fungerat bra. Jag hoppas vi hittar tillbaka till den normala rytmen snabbt. 

Choklad
K råkade hiffa chokladen på julaftonen hos min mamma. Numera måste den alltså gömmas. Han tycks vara en likadan chokoälskare som jag. 

Ja, jag måste väl konstatera att det blir bara roligare. Ja, förutom det att han äter min choko. 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Roligt att du kommenterar!