24.1.2015

Barnlakansfunderingar

Vi borde få fixat en madrass till Kevins nya utdragbara säng. Och det är ju inga problem. Vi ska köpa en madrass som har förlängningsbitar. Men bäddmadrassen, hur gör man med den? Köper en kort som sedan blir för liten när sängen förlängs? Eller en fullång som man kreativt fixar på något sätt?

Och detta med massor olika storlekars täcken... Nu har Kevin babytäcket och han borde väl få ett större. Men det betyder att vi också måste skaffa nya påslakan. Suck. Ska man köpa ett barntäcke eller kan man skaffa ett normalstort täcke åt en så liten typ? Normalstora påslakan kan han ju sen använda hur länge som helst medan barnpåslakan ju blir för små om några år igen. 

Intr är det lätt... Hur har ni löst det?

8 kommenttia :

 1. Vi har en bäddmadrass som jag vikt dubbel i huvudändan. Märks knappt alls då den ju är så tunn. Fyraåringen har ännu babytäcket och tycker det räcker helt bra så länge vi har sängen i kortaste läget. Alltså så lång som madrassen är utan förlängningsdelen. Sen då vi måste förlänga sängen köper vi ett nytt täcke i vuxenstorlek och då blir det ju också att skaffa nya lakan. Ska nog försöka köpa lakan som inte är alltför barnsliga, så de sen kan användas i många år.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Men det där låter ju som en jättebra lösning! Jag tror vi kör med samma! :) Tack för tipset!

   Poista
 2. Alltså sjukt störande med alla miljoner olika storlekars täcken och lakan! Vi har också bara babytäcket ännu då sängen är i kortaste läget, ett större täcke skulle vara för stort nu. Får nu se sen vad vi hittar på :)

  VastaaPoista
 3. Vi har haft av de där mellanstorlekstäckena. För till fället använder E babytäcket, A 6 år ett normalstort täcke och R 8 år barntäcket. Man behöver ju på riktigt bara ett par påslakan som man tvättar turvis. Vid spysjukor och sånt är det ändå undantagstillstånd med lakan och täcken och sånt. Vi har inte haft bäddmadrasser åt barnen. Det finns på vår lista att skaffa, men har inte blivit av...

  VastaaPoista
 4. Vår son fick ett barntäcke i julklapp och så har jag köpt ett par omgångar av lakan på loppisar. Tycker nog att ett vuxentäcke skulle vara lite för stort för en 2.5 åring.

  VastaaPoista
 5. Hos oss sover sonen 2,5 år i en 180cm lång säng med ett vuxentäcke när vi är hemma (främst p.g.a. att vi ärvde denna våningssäng och senare är tanken att både han och lillebror ska sova där). Pä lande har han en utdragbar säng i minsta läget men ändå ett vuxentäcke. Han bytte direkt till stort täcke från babytäcket eftersom det hålls på mycket bättre och för att vi inte orkade köpa nya lakan etc. så i en lite säng fungerar ett stort täcke nog också om man är lika lat som vi. =) /M

  VastaaPoista
 6. Vår son som e lika gammal som er Kevin sover sen i höstas i barnsäng (170 cm lång) utan bäddmadrass, han har bara den "vanliga" skumgummimadrassen och lakan rätt på det. Sen sover han också med fullstort täcke och kudde, alltså 150x200 och 50x60. Inga problem fast täcket förstås är stort. Täcket hålls i sängen och han riktigt gosar ner sig dit under på kvällen när det är läggdags. Tyckte själv att babytäcket han hade innan mest åkte i golvet under nattens lopp... :) /Tanja

  VastaaPoista
 7. Våra barn har inte haft någon bäddmadrass. Man klarar sig bra utan eftersom skumgummi är så mjukt i sig. Däremot måste jag nog flagga lite för täcken i mellanstorlek :). Dom är inte alls så kortvariga som man tror eftersom vår 9-åring fortfarande klarar sig med ett sånt. Om som nån nämnde så räcker det ju med 2 påslakan att variera mellan. Annars finns det ju väldigt fina påslakan att välja på om man vill satsa på flera :). Påslakan i vuxenstorlek är ju ofta mycket tråkigare / ämnade för större barn och tonåringar. Och ett stort täckte kan vara ganska tungt att lyfta upp från golvet om det råkar falla under natten.

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!