10.1.2015

Hälsosamt att se vanliga hem

I dagens läge är det lätt att tro att allas hem är perfekta och alltid städiga och fräscha. Det är bara att bläddra igenom den dagliga dosen bloggar så märker man att hemmen vi ser på bilderna är så snygga och städiga. Och visst, om jag fotar något i hemmet så brukar jag också kolla att det inte finns några störningsmoment i bilden. Om det finns så flyttar jag på dem. Och i Photoshop kan man göra det smutsiga golvet rent, hah.

Ofta när vi besöker folks hem så är de precis städade. De ser inte ut som de brukar i vardagen.

Men i dag läste jag denna text, och konstaterade att det måste vara otroligt hälsosamt att jobba i "remontbranschen". Sällan städar man för att någon ska komma och reparera ytterdörren, ett fönsterhandtag eller titta på en läckande kran. De ser riktiga hem i sitt jobb och får säkert inte skit fiilis om de själva ha det lite stökigt i sitt hem.

Hos oss är regeln att varje kväll städas leksaker och kärl undan. Jag tycker inte om en massa stuff som ligger omkring och nu när man har barn så lämnar man inte heller saker efter sig på samma sätt som innan. Så vi brukar nog i allmänhet ha det ganska städigt när det gäller saker. Men "smutsigheten" är sen en annan femma. Och visst har vi ställen där dom små sakerna samlas, en byrå i hallen och en köksbänk. Ja, och vårt arbetsrum. Det är ett helvete. Det är säkert på grund av arbetsrummet som resten av lägenheten har en så bra ordning. Allt slängs in där och så kan man stänga dörren.

Som bonus får ni en bild. Nu har jag röjt undan mitt arbetsbord. Vi ska sälja det eftersom det är helt onödigt. Så får vi lite mer utrymme i arbetsrummet.

Eftersom jag inte använt mitt arbetsbord på 2,5 år så har jag flyttat min iMac och röjt undan så att vi kan bli av med "stuffmagneten".

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Roligt att du kommenterar!