23.1.2015

Mer äppel åt folket!

Jag brukar aldrig äta äppel. Kanske för att jag var allergisk mot dem som yngre och fortfarande kittlar vissa äppelsorter i halsen. Men när jag såg Harvey i Suits nonachalant bita i ett äppel sådär på ett sjukt coolt sätt så fick jag ett äppelsug. Och nu har jag fått äppel-dille. Det är ju en sjukt bra frukt. Lätt att äta on the go liksom. Eventuellt lite störande ljud för andra närvarande när man biter i det, men man kan ju försöka äta snabbt. 

4 kommenttia :

 1. Du vet väl att olika äppel har olika mycket av det protein man reagerar på som allergiker? De flesta vanliga som finns i butiken året om (Royal Gala, Granny Smith och värst av alla Golden delicious) har ganska mycket, men de som jag på senare tid har upptäckt att funkar är en Rubiola som åtminstone odlas på Åland, och Ingrid-Marie som finns i butiken runt jul. Sen lär det också vara så att nyplockade äpplen har lägre halt av detta protein än äpplen som lagrats länge, och största delen av proteinet finns i skalet så det hjälper att skala innan man äter. Och proteinet är värmekänsligt så därför kan man ofta äta tillredda äpplen hursomhelst (fast de är ändå inte lika goooda!)

  Jag är alltså också allergisk och har haft typ samma äppelfascination på gång här några veckor :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jo jag vet att olika äppel har olika halter. Det jag köpte sist var ganska bra. Fick inget kli. Men nu minns jag inte vad de hette :) Bäst är att äta direkt från svärmors träd :)

   Poista
 2. Jag har sett fem delar av suits nu tack vare din rekommendation. Jättebra hittills! Jag såg också den där serien om åldringshemmet (den som hette ett mansnamn, som jag inte minns) efter tips här. Fortsätt alltså tipsa. Tack!

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!